Opinie o kutrze - HYDRA

Dodaj opinię
Brak danych armatora
HYDRA

HYDRA

Kołobrzeg


Ocena ogólna: 4.54
Ilość opinii: 42
Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
Opinię napisał(a) lyha dnia 19.07.2019r.
(5.00)

Obsługa:
  • Uśmiechnięci, Zawsze Pomocni
Wygląd ogólny kutra:
  • Przestronna mesa, Wygodne koja
Mesa, WC:
  • Toaleta z bieżącą wodą, Spora mesa- każdy się zmieści i może zjeść posiłek
Ciepły posiłek:
  • Pyszny żurek
Napoje:
  • Gorąca Kawa i Herbata bez ograniczeń, woda mineralna również
Umiejętności szypra:
  • Precyzyjne napłynięcia, cały czas szukał ryby
Ilość złowionych ryb:
  • Spora ilość ryb , na innych jednostkach słabiej
Pogoda:
słonecznie, wiatr słaby
Pora roku:
lato

Ogólna opinia:

Rejs 18/07/ W środę wieczorem dostaję telefon, że zwolniły się 2 miejsca na Hydrze. Rezerwuje bez wahania. W czwartek wracam z nad morza rano, po południu pakuję się w pociąg i lecę do Kołobrzegu. Wieczorem okrętuję się na jednostce, poznaję 3 towarzyszy, integracja i kładziemy się spać. Po 3 rano załoga jest na okręcie, wstajemy, witamy się i wychodzimy z Portu. Celujemy w pierwsze kamienie, przelot godzinę i P. Irek robi pierwsze napłynięcie wychodzi jedna ryba. Szukamy dalej kolejne napłynięcia dają pojedyncze ryby dłubiemy cały czas rozproszoną rybę. Po spenetrowaniu łowiska płyniemy na 2 kamienie gdzie wychodzi więcej rybek, każdy szczęśliwy ręka rybką śmierdzi, w między czasie każdy zjadł śniadanie serwowane przez naszego kucharza, i lecimy łowić dalej. Kolejne napłynięcia dają pojedyncze ryby-dosłownie. Napływamy i wyciągamy pojedyncze sztuki. Na pilkery wychodzą większe ryby niż na przywieszki. Kapitan oznajmia że będzie dłuższy przelot - celujemy w trzecie kamienie. Tam już było lepiej większość osób ciągnęła ryby . Każdy połowił dorsza, niestety ryba jeszcze na tarle nie spłynęła bliżej brzegu. Ostatnie napłynięcie o 13 i kapitan oznajmia że wracamy do portu. Zostajemy zaproszeni na pyszny Żurek , każdy je obiad i można się wyspać w drodze powrotnej.

Opinię napisał(a) Robaczek246 dnia 23.06.2019r.
(3.71)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
słonecznie, pochmurno
Pora roku:
wiosna

Ogólna opinia:

Polecam

Opinię napisał(a) Robaczek246 dnia 23.06.2019r.
(1.43)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
  • DOBRZE
Ciepły posiłek:
  • Super
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
  • DOBRZE
Pogoda:
słonecznie, pochmurno
Pora roku:
wiosna

Ogólna opinia:

POLECAM

Opinię napisał(a) koper dnia 17.06.2019r.
(4.57)

Obsługa:
  • przyjazna, pomocna
Wygląd ogólny kutra:
  • rufa, dziób dużo miejsca, wzdłuż burt ciasnawo
Mesa, WC:
  • tylko jedna ale wystarczy
Ciepły posiłek:
  • śniadanie - bufet i gorąca kiełbasa, smalczyk w dzień, super żurek z wkładką na obiad
Napoje:
  • ,kawa, herbata
Umiejętności szypra:
  • szuka ryby
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
słonecznie, wiatr słaby
Pora roku:
lato

Ogólna opinia:

połowa czerwca 2019; jeszcze przed rejsem jesteśmy uczciwie uprzedzeni, że ryba poszła na tarło i połowy mogą być słabe - niestety potwierdziło się to; sama ryba też, w większości, mała; szyper próbuje, szuka ryby ale po wyciągnięciu rozproszonych kilku sztuk trzeba dalej szukać :); napływanie na łowisko nie ciągle tą samą burtą.; załoga bardzo chętna do pomocy

Opinię napisał(a) lyha dnia 10.06.2019r.
(5.00)

Obsługa:
  • Pomocni
  • Uśmiechnięci
  • Najlepsza Obsługa
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
  • Telewizor w Mesie
  • Śniadanie w formie bufetu
  • Pyszna zupa
Ciepły posiłek:
  • Cały czas jedzenie na stole
  • Można poprosić o wodę, bez problemu
Napoje:
  • Kawa, Herbata bez ograniczeń
Umiejętności szypra:
  • P. Irek potrafi znaleźć rybę
Ilość złowionych ryb:
  • Jak na wszystkie jednostki które wychodziły b dobrze połowiliśmy
Pogoda:
pochmurno, wiatr silny
Pora roku:
wiosna

Ogólna opinia:

W sobotę dostałem informację o wolnej niedzieli, szybki telefon do P. Irka i zapisał mnie na rejs niedzielny, oraz opowiedział o wynikach sobotniego łowienia. Po pracy szybka podróż do Kołobrzegu i okrętowanie na jednostce. 9.06.2019 Przed 4:00 wyszedłem przywitać się z załogą, dostałem informację że lecimy w 3 kamienie czyli ponad 3 godziny przelotu. Ok. 7:00 dostaliśmy obfite śniadanie w formie bufetu oraz kiełbasę gorącą dla każdego, każdy szczęśliwy po posiłku zaczął łowić. Przy 1 postoju morze b. wzburzone fala wysoka, ciężkie warunki ale rybka sporadycznie dopisywała łowiliśmy ok 200g. Tak było do południa, pod koniec rejsu morze ucichło i można było zejść lżej - 130g i wtedy zaczęło się moje ulubione łowienie. Szyper cały czas szukał ryby, nie poddawał się, napłwał na łowiska, szukał ryb na różnych głębokościach.W trakcie łowienia każdy z wędkarzy mógł zejść do mesy i spróbować śledzia przygotowanego przez kucharza, na stole było jedzenie jak i gorące napoje. Ryba rozproszona nie zbita w ławice, odpłynęła na tarło o czym Szyper informował uczciwie każdego przed rejsem jak i w trakcie nie czaruje "Panie wczoraj to połowili" tylko mówi prawdę jak jest aktualnie z rybą. Parę sztuk udało się złowić , ryba ręką śmierdziała .Załoga rewelacyjna pomocni przy zaczepach, rozmowni i uczynni. Tym co byli pierwszy raz w morzu oferowali pomoc, podpowiadali jak należy prowadzić przynętę. Na koniec otrzymali chrzest oraz nadanie tytułu Wędkarza Morskiego z potwierdzeniem. Atmosfera jak w domu można się pośmiać , porozmawiać . Rejs został wydłużony darmowo co jest rzadkością , P. Irek po prostu dalej szukał ryby aby każdy był zadowolony więc machaliśmy wędkami dłużej niż ustawa przewidywała. Po 3 sygnałach ogłaszających koniec łowienia udaliśmy się do mesy na ciepły posiłek - Grochówkę .

Opinię napisał(a) lyha dnia 22.05.2019r.
(5.00)

Obsługa:
  • Pomocni
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
  • Spora ilość złowionych ryb, pomocny
Ilość złowionych ryb:
  • Najlepszy 51
Pogoda:
pochmurno, wiatr słaby
Pora roku:
wiosna

Ogólna opinia:

Na pokładzie pojawiłem się w poniedziałek o 22. Było już 90% osób. Mówili że przy wejściu mijali się z innymi wędkarzami którzy zeszli z jednostek i "dobrze połowili" 30-40szt. Napawany optymizmem nie mogłem się doczekać. Zamontowałem zestawy, porozmawiałem z współtowarzyszami i poszedłem spać. Chwila drzemki.3:40 budzi mnie uruchamianie silnika. Wstałem , przywitałem się z załogą upewniłem się gdzie będziemy łowić - Szyper odpowiedział że "Idziemy w trzecie" co oznaczało 3h przelotu. Ok. 7 pierwszy dryf prawie każdy złowił po rybie. Szybkie zwinięcie. 2 napyłw na łowisko- Kapitan p. Irek wyskakuje i oznajmia wszystkim że będzie ciężko dzisiaj - cały czas 0-0 co oznaczało że nie ma dryfu."Trochę nazrywają " Na następnych napłynięciach już zaczęło ciągnąć. Praktycznie każdy postój dawał nam rybę. Załoga fajna, pomocnik oraz kucharz bardzo życzliwi choć chwilami komentarze aroganckie :evil: :evil: ale nie dziwie się, ponieważ jako jedyni włożyliśmy więcej wędek niż wędkarzy ponoć o 5 . Więc sami sobie byliśmy winni.Szyper się zdenerwował bo któryś z wędkarzy przyszedł ostatni i nie miał gdzie włożyć kija. Prosił wszystkich aby zostawili po jednej w dulce, lecz cały czas bilans się nie zgadzał... Kapitan precyzyjnie napływał,bardzo się starał każdy dryf dawał rybę, wszyscy z bananami holowali dorsze na przemian na dziobie, rufie i burtach. Rejs wydłużony został bezpłatnie o 1h co się ceni w tych czasach gdyż zazwyczaj jednostki krzyczą za to sobie dodatkowe pieniążki a p. Irek bez żadnego słowa dalej napływał , przy czym wszyscy byli pewni że ostatni dryf będzie o 13 a tutaj miła niespodzianka ;). Po południu miałem mały przestój w braniach , lecz cały czas kontakt z rybami był, podskubywały lecz nie dało się ich zaciąć. Znajomy "sąsiad z boku" na ostatnim dryfie wyjął dorsza ok 3,5kg z tego co widziałem była to największa ryba rejsu. Na rufie najlepszy -miał 51szt. ja 47 . Wszyscy ładnie połowili myślę że średnio było ok 30 dorszy, my na dziobie średnio 30-37 z tego co widziałem. Moim zaskoczeniem było to, że dorsze zbiły się w większe ławiczki. W kwietniu płynąłem z kołobrzegu i wychodziły dosłownie pojedyncze sztuki. W tym momencie nie chcę już pływać na innych jednostkach z kołobrzegu. Wiem , że to nie był "fart" tylko po prostu kapitan o sporych umiejętnościach dowodem czego są świetne opinie innych wędkarzy. Czytałem wiele świetnych opinii o jednostce- słyszeć nie słyszałem ( nie wiem czemu) jedna z nielicznych jednostek która się mocno nie promuje na internecie-chyba dla tego, że po prostu nie musi jakość rejsu i ilość ryb złowionych mówi sama za siebie,

Opinię napisał(a) guliwer dnia 16.05.2019r.
(5.00)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
pochmurno
Pora roku:
wiosna

Opinię napisał(a) Wedkarz2019 dnia 16.05.2019r.
(4.57)

Obsługa:
  • Pomocni
  • Sprawna ekipa
  • Niepotrzebne przemądrzałe komwntarze
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
  • Nie marnowanie czasu na pustych postojach
Umiejętności szypra:
  • sporo złowionych ryb
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
słonecznie, wiatr silny
Pora roku:
wiosna

Opinię napisał(a) A.Szlachetka dnia 25.08.2018r.
(4.86)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
słonecznie
Pora roku:
lato

Ogólna opinia:

Witam, rejs 22.08.2018, pogoda słoneczna może spokojne. Polecam wszystkim tą jednostkę, łowiliśmy w odległości 1,5 h od brzegu, ogólnie dużo łowienia mało pływania, rybka współpracowała bardzo dobrze - ilość dorszyków ok.50 sztuk . Załoga bardzo pomocna, jedzenie smaczne.

Opinię napisał(a) dorszyk65 dnia 02.11.2017r.
(4.57)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
  • Irek zna swoja robote ale ostatnie rejsy cos mu nie wychodza bylem 16.10.2017r i na 12 godzin w morzu lowilismy ok. 3h reszta to plywanie bez celu. twierdzenie ze szuka ryby w tym przypadku nie mialo poparcia poniewaz zdarzalo sie ze ryba wspolpracowala a on bez uzasadnienia zmienial miejsce, czasami po jednym lub 2 wyrzutach potem znow 15 minut plywania. Lubie ten kuter i zaloge ale ostatnio troche sie zawiodlem
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
wiatr silny
Pora roku:
jesień

Ogólna opinia:

Ogolnie jak zawsze pozytywnie

Opinię napisał(a) dorszyk1964 dnia 20.10.2017r.
(4.71)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
słonecznie, pochmurno, wiatr słaby, wiatr silny
Pora roku:
jesień

Ogólna opinia:

Witam zapaleńców. Wreszcie po blisko roku starań i odwoływanych z powodu pogody rejsów 19.10.2017 wypłynąłem z kolegami z których dwóch było po raz pierwszy popróbować połowić w rejonie kołobrzegu po blisko 10 letnej przerwie.Reasumując, z dotychczasowych moich doświadczeń na Bałtyku potwierdzam wystawianą przez innych wędkarzy bardzo pozytywną opinię o "Hydrze". Poza bardzo dobrym jedzeniem i niezapomnianą atmosferą wśród załogi podkreślić należy duże umiejętności szypra któremu jak widać zależy na tym aby chłopaki połowili. Do zobaczenie wkrótce.

Opinię napisał(a) szuwarrek dnia 20.10.2017r.
(5.00)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
słonecznie, wiatr słaby
Pora roku:
jesień

Ogólna opinia:

Rejs 19.10.2017. Drugi raz byłem na Hydrze. Jedyny minus to ból prawej ręki po ciężkim dniu pracy )))))))))))). Myślę, że znalazłem kuter na którym doczekam wędkarskiej emerytury. Żegnaj Darłowo.

Opinię napisał(a) Darek_s dnia 26.09.2017r.
(5.00)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
słonecznie, wiatr słaby
Pora roku:
jesień

Ogólna opinia:

wypłynięcie 24.09.2017 Wszystko super, ryby ok, Obsługa kutra godna polecenia,

Opinię napisał(a) lucekm dnia 30.07.2017r.
(3.29)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
słonecznie, wiatr słaby
Pora roku:
lato

Ogólna opinia:

Wycieczka chyba na " wschód słońca". Cały dzień "obławialiśmy " dwa miejsca zero ryb. Nie szukali ryb. Rejs 11 lipiec.

Opinię napisał(a) Aleksander111 dnia 13.04.2017r.
(4.00)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
wiatr słaby
Pora roku:
wiosna

Ogólna opinia:

Pani która odbiera telefon bardzo miła i najmocniejszy punkt tego kutra. Dużo pływam i wykupując rejs na Hydrze po opiniach spodziewałem się więcej. Ogólnie na kutrze czysto i porządek. Załoga neutralna wrażenie jakby wypalona. Niby pomagają ze splątaniami ale z marudzeniem. Niby jedzenie dobre ale spóźniając się na obiad znowu marudzenie. Natomiast najbardziej niepokojące bezsensowne napłynięcia. Jeden dwa rzuty i sygnał na odpłynięcie bez względu czy ryba jest czy nie. Czasami po jednym rzucie ryba zahaczona i sygnał na odpłynięcie. Nic nie tłumaczy takich napłynięć. Czasami to aż wykurzające bo można było nałowić więcej tym bardziej że był to dzień typowy gdzie dorsza trzeba było wymacać bo był mocno rozproszony. Za dużo pływania. Kuter na 4 gwiazdki czyli neutralnie .

Opinię napisał(a) slomson dnia 09.04.2017r.
(5.00)

Obsługa:
  • Zbyszek robi wszystko żeby ludzie byli zadowoleni rozplątuje zestawy bez pytania
Wygląd ogólny kutra:
  • mega czysty i zadbany statek
Mesa, WC:
  • duża i przestronna. WC hm tak czystego na kutrze jeszcze nie widziałem
Ciepły posiłek:
  • jedzenie wieeelki plustakk jeszcze nie jadłem na kutrze
Napoje:
  • pijesz co chcesz i ile chcesz
Umiejętności szypra:
  • super facet nic więcej
Ilość złowionych ryb:
  • około 30
Pogoda:
słonecznie, wiatr słaby
Pora roku:
wiosna

Ogólna opinia:

Hydra = płyń (o ile znajdziesz miejsce na weekend)bez obawy nie ma miejsca na żadne awarie załoga super co będę pisał, same plusy .

Opinię napisał(a) kirk_legnica dnia 04.04.2017r.
(4.86)

Obsługa:
  • fachowo i miło
Wygląd ogólny kutra:
  • polubiłem ten kuter
Mesa, WC:
  • czysto
Ciepły posiłek:
  • bardzo smaczne
Napoje:
  • herbata i kawa bez ograniczeń
Umiejętności szypra:
  • fachowiec
Ilość złowionych ryb:
  • satysfakcjonująca
Pogoda:
pochmurno, wiatr słaby
Pora roku:
wiosna

Ogólna opinia:

Rejs dnia 03.IV.2017r. Jest to kolejny rejs na HYDRZE i kolejny raz 100% zadowolenia. Fantastyczna załoga - szyper Irek mistrz w swoim fachu, kucharz Robert przygotowuje bardzo smaczne jedzenie -Gesslerowa mogłaby po nim gary zmywać :) , mechanik Zbyszek bardzo pomagał uczestnikom rejsu. Wielkie podziękowania dla załogi za wspaniały rejs.

Opinię napisał(a) Bolotomek dnia 19.12.2016r.
(0.00)

Obsługa:
  • Wzór dla innych
Wygląd ogólny kutra:
  • Bardzo zadbana jednostka
Mesa, WC:
  • Bardzo czysta
Ciepły posiłek:
  • Śniadanie i obiad - super
Napoje:
  • Bez ograniczeń
Umiejętności szypra:
  • 6+
Ilość złowionych ryb:
  • 17
Pogoda:
pochmurno, wiatr silny
Pora roku:
zima

Ogólna opinia:

Uzupełnienie do wcześniejszej opinii. Witam wszystkich, Rejs w dniu 18.12.2016r - na rejs tą jednostką zdecydowałem się czytając inne opinie (tyle pozytywów aż się nie chce wierzyć) ale jednak to prawda, pływając na innych kutrach można się wszystkiego spodziewać, ale HYDRA to wzór dla wszystkich zajmujących się wędkarstwem morskim, obsługa kutra na pierwszym miejscu stawia wędkarzy, w dalszej kolejności zajmują się sobą, przed rozpoczęciem łowienia podchodzą do wędkarzy, zapytają się czy ktoś jest pierwszy raz na dorszach, czy należy w czymś pomóc, jest zaczep to podejdą pomogą uwolnić pilkera, Szyper wyjdzie poinformuje na jakiej głębokości łowimy, po prostu aż miło się przebywa na takiej jednostce. Kucharz Robert - mistrzostwo jeżeli chodzi o posiłki, prawda taka że nie mogłem skorzystać ze śniadania (choroba morska) ale będący ze mną kolega mówił że niebo w gębie (śledziki) a pozostała część śniadania jak w domu, podobnie się ma do obiadu, Panowie wyjdą, poinformują że obiad gotowy i serdecznie zaproszą do mesy. Ogólnie bardzo polecam tą jednostkę i uważam ją za najlepszą w Kołobrzegu i jest to najlepszy kuter na jakim do tej pory pływałem. Mam nadzieję, na kolejny wspólny rejs w marcu 2017r. Jeszcze raz gorące pozdrowienia i serdeczne podziękowania dla całej załogi HYDRY z Panią Ewą na czele. Pozdrawiają Oborniki Wlkp.

Opinię napisał(a) Bolotomek dnia 19.12.2016r.
(4.71)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
  • Czysto jak w dmu
Ciepły posiłek:
  • kawa, herbata bez ograniczeń
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
  • 17szt
Pogoda:
pochmurno, wiatr silny
Pora roku:
zima

Opinię napisał(a) adam442 dnia 08.12.2016r.
(5.00)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
wiatr silny
Pora roku:
jesień

Ogólna opinia:

Kolejny rejs na Hydrze, 6.12.2016 - na początku wiatr dość silny, później morze się uspokoiło. Jednak to nic przy takich połowach: ryb na święta nałapaliśmy wszyscy, może i na Nowy Rok. Szyper - mistrz w swoim fachu, załoga - bardzo pomocna.

Opinię napisał(a) kirk_legnica dnia 18.10.2016r.
(4.86)

Obsługa:
  • bardzo pomocna, fachowcy w swojej dziedzinie
Wygląd ogólny kutra:
  • zadbany i czysty, wszystko przygotowane dla wędkarzy
Mesa, WC:
  • messa obszerna, wc czyste
Ciepły posiłek:
  • posiłki duże i bardzo dobre
Napoje:
  • kawa i herbata bez ograniczeń, ciepłe przez cały rejs
Umiejętności szypra:
  • specjalista na najwyższym poziomie
Ilość złowionych ryb:
  • jak na pierwszyrejs w życiu zadowalające
Pogoda:
pochmurno, wiatr silny
Pora roku:
jesień

Ogólna opinia:

Rejs 17.X.2016r. Na dorsza popłynąłem z synem, obaj pierwszy raz. Na szczęście popłyneliśmy "HYDRĄ" bo wszystkie dobre opinie o tym kutrze potwierdziły się w 100 %. Szyper to zawodowiec, potrafi szukać ryb, ustawia kuter w dryfie tak, że przez cały rejs nie miałem ani jednego splątania. Widać, że obserwuje czy wędkarze łowią, jeśli nie ma brań natychmiast napływa ponownie lub szuka nowego łowiska. Widać, że bardzo się stara aby ludzie połowili dorsza. Mechanik to bardzo sympatyczny człowiek, pomocny i dzieli się swoją wiedzą. "Pierwszakom" pokazał techniki połowu i wszystko wytłumaczył. Mi i synowi pomóg łbardzo. Kucharz robi bardzo dobre jedzenie i jest tego tyle, że nie będziesz głodny. Przy bliższym poznaniu w miarę upływu rejsu okazuje się że to równy gość. Ogólnie załoga to prawdziwi ludzie moża, życzliwi i pomocni. Dziękujemy i pozdrawiamy. Mimo "oddania pokłonu Neptunowi" jesteśmy bardzo zadowoleni z rejsu, Z PEWNOŚCIĄ WRÓCIMY NA HYDRĘ !

Opinię napisał(a) guliwer dnia 21.09.2016r.
(5.00)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
  • wie co robi
Ilość złowionych ryb:
  • 68
Pogoda:
słonecznie, wiatr słaby
Pora roku:
lato

Ogólna opinia:

najlepszy kuter w Kołobrzegu POZDROWIENIA dla szypra IRKA. kucharza Roberta. mechanika Zbyszka oraz Pani przyjmującej zgłoszenia.

Opinię napisał(a) guliwer dnia 28.07.2016r.
(5.00)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
słonecznie, wiatr słaby
Pora roku:
wiosna

Opinię napisał(a) Dorsz567 dnia 25.07.2016r.
(4.57)

Obsługa:
  • Jest bardzo miła i pomocna
Wygląd ogólny kutra:
  • Ok
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
  • Kucharz umie dobrze gotować
Napoje:
Umiejętności szypra:
  • Wie co robi
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
pochmurno, wiatr słaby
Pora roku:
wiosna

Ogólna opinia:

Kuter na piątkę Byłem na nim parę razy i za każdym schodziłem szczęśliwy. Kuter jeden z lepszych

Opinię napisał(a) adam442 dnia 16.05.2016r.
(5.00)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
pochmurno, wiatr słaby
Pora roku:
wiosna

Ogólna opinia:

Pływałem na kilku kutrach, innego więcej nie wybiorę - pełna profeska, załoga bardzo pomocna, ryb też nie brakowało. Już jestem zapisany na kolejny rejs i nie mogę się doczekać. Jednostka na piątkę!

Opinię napisał(a) So_an dnia 08.05.2016r.
(3.86)

Obsługa:
  • Ok
Wygląd ogólny kutra:
  • Ok
Mesa, WC:
  • Ok
Ciepły posiłek:
  • Super
Napoje:
  • Bardzo dobre
Umiejętności szypra:
  • Powiedzmy ze ok
Ilość złowionych ryb:
  • 12. Byłem po lewe stronie
Pogoda:
słonecznie
Pora roku:
wiosna

Ogólna opinia:

Maj mały wiatr. Jedna uwaga najpierw musi połowić załoga i szyper,potem reszta. Przeciwległa burta kutra 3 godz z rana bez ryby, a burtą z załogą po 10~12 ryb potem było jednakowo.

Opinię napisał(a) guliwer dnia 06.05.2016r.
(5.00)

Obsługa:
  • szyper wie co robi
Wygląd ogólny kutra:
  • super
Mesa, WC:
  • ok
Ciepły posiłek:
  • super
Napoje:
  • ok
Umiejętności szypra:
  • 10 na 10
Ilość złowionych ryb:
  • 30
Pogoda:
słonecznie, wiatr słaby
Pora roku:
wiosna

Opinię napisał(a) PIOTR WROCŁAW dnia 23.06.2015r.
(5.00)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
słonecznie, pochmurno, wiatr słaby, deszcz
Pora roku:
wiosna

Ogólna opinia:

JEŚLI KTOŚ SIĘ WYBIERA NA DORSZE ,NIE MA LEPSZEJ ZAŁOGI NA WYPRAWĘ . KUTER WIEKOWY ALE W BARDZO DOBRYM STANIE , KAPITAN NIE MA PRAWKA ZA JAJKA ,GOŚĆ POTRAFI TAK SIĘ USTAWIĆ I MANEWROWAĆ ŻE GŁOWA MAŁA DO TEGO WIE GDZIE SĄ RYBY(NIE SZTUKA MIEĆ SPRZĘT ALE UMIEĆ GO WYKORZYSTAĆ) NAPRAWDĘ O.K. KUCHARZ JAK TA LALA, SUPER GOTUJE ALE I RYBY ŁOWI.RESZTA ZAŁOGI JEST O.K. POMOGĄ,DORADZĄ I WYTŁUMACZĄ. JAK NAJBARDZIEJ POLECAM , NAPRAWDĘ WARTO.

Opinię napisał(a) Marek M dnia 25.05.2015r.
(5.00)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
słonecznie
Pora roku:
wiosna

Opinię napisał(a) roslaniec1 dnia 03.04.2015r.
(5.00)

Obsługa:
  • Bardzo pomocni i mili
Wygląd ogólny kutra:
  • bardzo brakuje miejsc siedzących na rufie.
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
  • jak na to bezrybie na jakie trafiliśmy tego dnia to i tak dobrze połapałem
Pogoda:
słonecznie, wiatr silny
Pora roku:
wiosna

Ogólna opinia:

Na Hydrze pływałem już nie pierwszy raz i za każdym razem mam pozytywne wrażenia po rejsie- wiadomo ze jak ryba nie gryzie to hoćby szyper się... to i tak złowi się tyle na ile szczęście i fart pozwoli... Polecam ...

Opinię napisał(a) janick dnia 02.02.2015r.
(5.00)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
słonecznie
Pora roku:
jesień

Opinię napisał(a) lachu109 dnia 15.10.2014r.
(4.86)

Obsługa:
  • Mają swoje humory ale ogólnie spoko
Wygląd ogólny kutra:
  • mocny, solidny, czysty
Mesa, WC:
  • czysto, schludnie, dużo miejsca, ciepło
Ciepły posiłek:
  • super żarcie
Napoje:
  • wszystko do oporu
Umiejętności szypra:
  • potrafi szukać
Ilość złowionych ryb:
  • to zależy od samych ryb
Pogoda:
słonecznie
Pora roku:
zima

Ogólna opinia:

HYDRA to chyba najlepszy jacht na naszym nabrzeżu, załoga ma swoje humory, no ale jak każdemu zdarzają się gorsze dni. Szyper potrafi tropić ryby, zawsze je znajduje, tylko nie zawsze żerują. Na własnej skórze przekonałem się jakie mają humory, rejs w październiku zeszłego roku, wyniki średnie, pojedyncze ryby głównie podhaczone, idę do szypra pogadać co z tymi rybami a on do mnie: "zobacz na ekran, cały czerwony, wszędzie ryby, nie wiem co się z nimi dzieje, nie żerują, ale jeszcze trochę poczekamy tutaj, może się coś ruszy" wyszedłem od niego, sygnał do zwijania wędek kolejne napłynięcie, rzucamy zestawy, przez chwilę nic i raptownie BUM, wszystkie wędki na statku wygięte, to co się działo potem to istne eldorado, dublet za dubletem, pilker nie spadł do dna a ryba już siedziała i tak do końca rejsu, coś pięknego. Dlatego od tego czasu już nie oceniam szyprów po ilości złowionych ryb, gdyż nie jest to miarodajne bo ryba może być ale kompletnie nie interesować się przynętą. Ogólnie Hydrę gorąco polecam.

Opinię napisał(a) mc_jojtek dnia 20.09.2014r.
(4.57)

Obsługa:
  • pełen profesjonalizm, na każdym kroku pomocna dłoń
Wygląd ogólny kutra:
  • bez zastrzezeń
Mesa, WC:
  • czysto, schludnie
Ciepły posiłek:
  • ilość i jakoś jedzenia - nie do opisania - fantastyczny kucharz
Napoje:
  • kawa, herbata, woda - full
Umiejętności szypra:
  • widział że ryba nie bierze tam gdzie ustawiło sie kilka innych kutrów, więc szyper postawił sprawę jasno - albo bawimy się tutaj, albo płyniemy na pełne morze i tam połowicie... i tak też się stało
Ilość złowionych ryb:
  • oby tak zawsze :)
Pogoda:
słonecznie, wiatr słaby
Pora roku:
lato

Ogólna opinia:

Byłem na wielu kutrach, ale na HYDRZE czuję się jak w hotelu conajmniej 4****; profesjonalna obsluga, fantastyczne podejscie i ogromne doświadczenie

Opinię napisał(a) kidler6 dnia 21.03.2014r.
(4.86)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
słonecznie, pochmurno, bezwietrznie, wiatr słaby, wiatr silny
Pora roku:
jesień

Ogólna opinia:

Pan Irek Mistrz w tropieniu ryby. Zawsze coś wyciągniemy nawet gdy ryba nie gryzie. Jedzenie dobre, napoje bez ograniczeń. Jeździmy na Hydrę już trzy lata i zawsze jesteśmy zadowoleni. Pozdrawiam Załogę i do następnego razu.

Opinię napisał(a) roslaniec1 dnia 18.02.2014r.
(5.00)

Obsługa:
  • profesjonalna pomoc i miła atmosfera !!!
Wygląd ogólny kutra:
  • pływałem na różnych i pod kątem wygody i szybkości spory plus
  • jedynym minusem jak dla mnie był brak miejsc siedzących na rufie-cały dzień na nogach... kawałeczek ławeczki by się przydał
Mesa, WC:
  • ok !!!
Ciepły posiłek:
  • Osobiście nie jadłem ale wszyscy chwalili-ja byłem zajęty ciągnięciem mega ilości ryb ,...
Napoje:
  • niczego nie brakowało
Umiejętności szypra:
  • na dziewięć razy wyjścia na morze z różnych portów Hydra w kołobrzegu i jej Szyper pokazali najlepsze umiejętności
Ilość złowionych ryb:
  • tak jak pisałem pobiłem o 100 % wynik z najlepszego wypłynięcia właśnie na Hydrze
Pogoda:
deszcz
Pora roku:
zima

Ogólna opinia:

Nie będę się rozpisywał... Byłem mega zadowolony z tego rejsu i jak tylko będę miał okazję to wrócę z miłą chęcią- Z pozdrowieniami dla całej załogi Hydry Łukasz z Otwocka .

Opinię napisał(a) jerry555 dnia 19.11.2013r.
(5.00)

Obsługa:
  • Zawsze czuję się jak w domu. Załoga bardzo pomocna i przyjazna.
Wygląd ogólny kutra:
  • Stalowa łódka, solidna i stabilna, Irek i cała załoga dbają o szczegóły.
Mesa, WC:
  • Ciepło, czysto i przytulnie. WC zadbane i czyściutkie.
Ciepły posiłek:
  • No cuż, kto nie był i nie skosztował, to niech żałuje. Robert, Gessler mogła by się od Ciebie uczyć gotowania. Zupy pierwsza klasa. Wszystko świeże i gotowane na pokładzie.
Napoje:
  • Cały czas w ilości do bólu.
Umiejętności szypra:
  • Mistrzostwo świata. I tyle :-)
Ilość złowionych ryb:
  • Hmmm, nie wiem co napisać ale zawsze jest dooobrze.
Pogoda:
słonecznie, pochmurno, bezwietrznie, wiatr słaby, wiatr silny, deszcz, mgła, snieg
Pora roku:
wiosna

Ogólna opinia:

Już parę wypraw odbyłem na Hydrze. Nr 1 na Wybrzeżu ( oczywiście moim zdaniem ). Zawsze ta sama miła atmosfera, chociaż ludzie prawie za każdym razem inni. Jeśli ktoś chce naprawdę się czegoś w tym nie łatwym przecież wędkarstwie morskim nauczyć, to polecam. Ten rok ( 2013 ) jest naprawdę wyjątkowy, bo ryba trzyma się pierwszych kamieni i nie trzeba daleko zasuwać. Zobaczymy jak będzie pod koniec listopada i w grudniu. Irek ma naprawdę nosa do rybek. Tak jak on szuka, to naprawdę, czapki z głów. Robert - mistrz kuchni, Zbyszek - mistrz pokładowy:-) Panowie to zaszczyt z Wami pływać. Pozdrawiam.

Opinię napisał(a) kraz22 dnia 15.09.2013r.
(4.86)

Obsługa:
  • pierwsza klasa
Wygląd ogólny kutra:
  • ok
Mesa, WC:
  • ok
Ciepły posiłek:
  • ok
Napoje:
  • ok
Umiejętności szypra:
  • super
Ilość złowionych ryb:
  • tylko limit 7
Pogoda:
słonecznie, wiatr słaby
Pora roku:
jesień

Ogólna opinia:

Na wyprawy wędkarskie jak najbardziej polecam. Ryba nie zawsze gryzie ale to już nie wina ani kutra ani szypra który się bardzo stara. Mimo że ryba była rozproszona to coś się udało złowić. Dla wędkarzy oczywiście odpowiednia jednostka i polecam.

Opinię napisał(a) jazdaaa79 dnia 25.08.2013r.
(3.43)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
słonecznie
Pora roku:
lato

Ogólna opinia:

Po tych wszystkich pozytywnych opiniach na stronie kutra spodziewałem się czegoś innego. Kucharz zachowuje się ja by był na coś obrażony. Znikoma pomoc w splątaniach, zero instrukcji i jakiejkolwiek pomocy dla początkujących ( na innych kutrach wyglądało to o wiele lepiej i cały czas ktoś służył pomocą). Dziwne napłynięcia jak by typowo pod obsługę (która też łapała i sprzedawała złowioną rybę a to zawsze parę dodatkowych groszy jak by nie patrzeć) i zaprzyjaźnionych kolegów. Śniadanie podane w czasie wędkowania. Ogólnie jesteśmy mocno niezadowolenie. Nigdy więcej wędkowania na Hydrze. Stracone 200zł !!!

Opinię napisał(a) pawel dnia 20.05.2013r.
(4.71)

Obsługa:
  • szyper ok, nawet trzyma tradycje, pomocnik ok
  • kucharz, chodzi ciagle wkurzony
Wygląd ogólny kutra:
  • Wszystko ok, solidny dobrze wyposażony
Mesa, WC:
  • wc czyste, swiatełko, jest ok
Ciepły posiłek:
  • rano poteżna dawka jedzenie extra
  • obiad to tylko zupka, chociaż starszy
Napoje:
  • kawa herbata do oporu
Umiejętności szypra:
  • wzór konspekt, zna sie
Ilość złowionych ryb:
  • 17, 22 kg
Pogoda:
słonecznie
Pora roku:
lato

Ogólna opinia:

No i jestem cały i żywy. Byłem na Hydrze i sprawa wygląda nastepująco. Z kolegą przyjechaliśmy znaleźlismy bez problemu statek na keji. Hydra kuter cały stalowy, dużo miejsca, stół w krztałcie litery U sporo miejsca na spanie, ogólnie jest wygodnie, troche irytujace, wejscie pod pokład, ciągle trzeba przechodzic dosklownie ocierac sie o szypra zeby zejsc na dol co go irytowalo i ciagle zwracał uwage zeby nie łazic w te i wewte. Ale do rzeczy.Przyszliśmy nie było jeszcze szypra i pomocnika oraz kucharza, po okolo 30 minutach przyszedł kucharz i zrobił nam herbate i kawe, po godzinie doszła reszta osób i wypłyneliśmy fala mała bardzo gorąco popiliśmy sobie troche wódeczki w celu ochrony przed choroba morską. niestety na pokładzie bylo 3 brudasów którzy popłyneli tylko po to żeby sie nachlac i nieco innym przeszkadzali, ale szyper zajął się nimi szybko. Poszlimśy spać, po 3 godzinach drogi zaczelismy łowić. Stałem w najlepszym miejscu bo na dziobie, + dodatkowe umiejetnosci szypra a były wporzadku wyciagałemm co kilka minut dorszyka, po kilku godzinach mialem juz 10 sztuk i złamany kołowrotek bo źle pompowałem 8 kg sztuke, i złamalem rączke. Kucharz w sumie przygłup bo podczas łowienia ryb zrobił nam śniadanie jakby przed wpłynięciem na łowiska nie mogł tego zrobić. Jedzenie pierwsza klasa, kielbasa 2 sztuki, sery salami, chlebek itd, szybko zjadłem i wracam na dziób. Pogoda wzorowo książkowa, słońce i niska fala. Wyciągam dalej dorsze na pilkera i 2 przywieszki marchewkowei tak do godziny 13.00 i powrót do portu podczas tego obiad, tylko zupa żurek ale wystarczy. Ryby patroszone regularnie wraz z wymiana wody, Na rufie Jest wielka zamrażarka gdzie rybki można schować. Szyper ok zna sie, pomocnik szypra uprzejmy fajny można pogadać, kucharz... do bani ..jakby był tam za kare, zdjęcia nawet niechciał zrobic mi i koledze, foacha miał jakiegoś dziwnego. Wynik 22 kg złowionych ryb i mega opaleznizna cały dzien na srodku bałtyku 100 km od Polski.

Opinię napisał(a) Quisisana dnia 05.05.2013r.
(5.00)

Obsługa:
  • świetna
Wygląd ogólny kutra:
  • czysty, wygodny
Mesa, WC:
  • obszerna mesa i łatwy dostęp do czystego WC
Ciepły posiłek:
  • Kucharz lubiący gotować
Napoje:
  • gorące i do woli
Umiejętności szypra:
  • znakomite
Ilość złowionych ryb:
  • sporo
Pogoda:
pochmurno, wiatr słaby
Pora roku:
zima

Ogólna opinia:

Kuter z tych najlepszych. Obszerny, wygodny, dobrze utrzymany i widać, że wlaścicielowi zależy na dobrej opinii. Czystość , posiłki, napije i taki ogólny wygląd kutra jak dla mnie bez zarzutu. Do tego bardzo dobry, doświadczony szyper zagląda do wędkarzy i coś podpowie, coś pomoże, zagada o pierdołach- widać, że mu się chce to robić. Z czystym sumieniem mogę polecić ten kuter

Opinię napisał(a) browar dnia 17.12.2012r.
(5.00)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
pochmurno
Pora roku:
zima

Opinię napisał(a) giwarua dnia 22.11.2012r.
(5.00)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
słonecznie, wiatr słaby
Pora roku:
jesień

Ogólna opinia:

Rejs 19-10-2012, zresztą kolejny w tym roku, a od postawienia Hydry na wodę trochę więcej niż 2 lata temu nie pływam na żadnym innym z Kołobrzegu. Żarełko pierwsza klasa i na śniadanie ( Wędlina w przynajmniej 4 rodzajach, żółty ser, smalec palce lizać, pomidorki, ogórek... do wyboru do koloru,) obiadek no jeszcze lepszy, ale o to dba Robert. Nie chcę za bardzo zachwalać, bo potem ja się nie dostanę, ale weźcie moi mili pod uwagę, żę średnio na morzu jestem 20 - kilka razy w roku - w tym mniej, bo cholera ciągle wieje. Pozdrawiam zakręconych dorszowaniem.