Opinie o kutrze - Pelican

Dodaj opinię
Dane armatora:
tel. 502 058 560 (Marcin Chudyk)
e-mail: info@kolobrzeg-wedkarstwo.pl
www.kolobrzeg-wedkarstwo.pl
Pelican

Pelican

Kołobrzeg


Ocena ogólna: 4.49
Ilość opinii: 68
Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
Opinię napisał(a) Ireneusz dnia 04.11.2019r.
(5.00)

Obsługa:
  • Super
Wygląd ogólny kutra:
  • Spoko
Mesa, WC:
  • Czysto dużo miejsca
Ciepły posiłek:
  • Parówki .. bigosik
Napoje:
  • Kawa herbata wodą i inne
Umiejętności szypra:
  • Nic dodać nic ująć
Ilość złowionych ryb:
  • Wystarczająca zdążyliśmy wyfiletowac zanim wróciliśmy do portu
Pogoda:
pochmurno, wiatr silny, deszcz
Pora roku:
jesień

Ogólna opinia:

Ostatni mój rejs w tym roku.. ryba dopisała dobrze żerowala... agresywne brania... dużo ładnych dorszy.. kilka diabłów. W przyszłym roku mamy przymusowy zakaz wędkowania wątłuszy, ale za dwa lata na pewno popłynę znów Pelicanem. Pozdrawiam

Opinię napisał(a) MARYŚ_SZAKAL dnia 15.10.2018r.
(3.29)

Obsługa:
  • Kucharz zajebisty
  • Szyper mizernie .zero umiejetnosci
Wygląd ogólny kutra:
  • w srodku rewelacja
  • na zewnarz ciasny
Mesa, WC:
  • wc jest czyste
Ciepły posiłek:
  • kucharz wie co robi
Napoje:
  • tez sa kola woda kawa cherbata
Umiejętności szypra:
  • szyper nie ma wogole umiejetnosci totalne dno
Ilość złowionych ryb:
  • srednia ryb to 3
Pogoda:
słonecznie
Pora roku:
jesień

Ogólna opinia:

Kuter w miarę , w srodku czysto , koja jak w hotelu , jedzenie jak w restauracji i nie brakuje. UMIEJETNOSCI SZYPRA ZEROWE . PLYWA ZA KUTRAMI SAM NIE POTRAFI ZNALEZC RYBY . NIE POTRAFI WOGOLE NAPLYWAC JAK NAPLYNIE DA SYGNAL TO OBRACA KUTREM. NIE POLECAM NIKOMU > OMIJaC Z DALEKA TE JEDNOSTKE

Opinię napisał(a) taler dnia 11.11.2017r.
(3.71)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
  • 14
Pogoda:
wiatr silny
Pora roku:
jesień

Ogólna opinia:

Witam wypad na rybki 09.11.2017 kutrem Pelican uważam za udany. Kuter bardzo fajny , dużo miejsca obsługa spoko , jedzenia jak i picia pod dostatkiem .Jeżeli chodzi o połowy to można być zadowolonym . Szyper znajdował ławice ale dorsze nie brały jak byśmy tego chcieli. Kilka osób była zbulwersowana że szyper stoi dłużej , a nikt nie łowi ( osoby które zawiesiły sobie po dwie kotwice ryby zahaczali , czyli ta ryba była lecz nie chciała brać ) Przy wyjściu z portu pogoda rewelacja popsuła się około 14 i łowienie zakończyło się bujaniem. Ogólnie kuter polecam

Opinię napisał(a) wojtkraj dnia 25.09.2017r.
(4.00)

Obsługa:
  • Profesjonalna
Wygląd ogólny kutra:
  • Ładny, zadbany, czysty
Mesa, WC:
  • Słaby jak na większości kutrach
Ciepły posiłek:
  • Rewelacyjne jedzonko. Nie brać kanapek!
Napoje:
  • Woda gazowana i nie w bytelkach, kawa, herbata z termosu.
Umiejętności szypra:
  • Wszyscy łapali od dziobu do rufy.
Ilość złowionych ryb:
  • Kto umiał, ten łapał, nie było źle.
Pogoda:
pochmurno, wiatr słaby
Pora roku:
jesień

Ogólna opinia:

Duży kuter na większą falę. Miejsca sporo, każdy miał kojo do spania. Na szczególną uwagę zasługuje kuchnia i jej obfitość. Trzy ciepłe posiłki i zastawiony stół zimnymi przekąskami przez cały rejs to ważny element całości. Dużo miejsca dookoła, nie było problemu z przeciskaniem się i ławki wzdłuż pokładu to duży plus. Średnia ilość ryb nie była powodem złego naprowadzania, bo kolega koło mnie złapał średnio trzy razy więcej od większości, czyli liczyły się umiejętności indywidualne i przyzwoity sprzęt(niekoniecznie drogi ale ostre kotwiczki to było to). Będę polecał ten kuter wszystkim.

Opinię napisał(a) Ireneusz dnia 22.09.2017r.
(5.00)

Obsługa:
  • Jak zawsze wszystko ok
Wygląd ogólny kutra:
  • nic dodać nic ująć łóżka bardzo wygodne:)
Mesa, WC:
  • czysto , schludnie,
Ciepły posiłek:
  • pyszna jajecznica a na obiad mielone plus ziemniaczki i buraczki. ogólnie dużo i smacznie
Napoje:
  • kawa herbata woda coca cola....
Umiejętności szypra:
  • naplywanie i szukanie dorszy jak zawsze 5+
Ilość złowionych ryb:
  • zadowalająca 19
Pogoda:
pochmurno
Pora roku:
lato

Ogólna opinia:

Neptun dal nam popalić. . Ale rybki też dopisaly.. szczególnie diabły. ..około 30 sztuk. Kolejny rejs 21 października. ... zeby tylko pogoda pozwoliła na wyjście w morze

Opinię napisał(a) Ed Zjedliny dnia 06.06.2017r.
(3.71)

Obsługa:
  • sprawnie, szybko, punktualnie
  • nie podano planu rejsu, o wszystko trzeba było sie dopytywać
Wygląd ogólny kutra:
  • kuter wiekowy, ale ma swój styl
Mesa, WC:
  • mesa dobrze wyposażona, posiłki wydawane sprawnie.
  • mało miejsca w mesie, posiłki spożywane w dwóch grupach, kibelek, jak to na kutrze, jeden mały i ciasny, ale przecież to nie TITANIC
Ciepły posiłek:
  • same plusy więc nie będę sie rozwodził,
Napoje:
  • kawa, herbata, woda, sprite, cola, wszystko OK
Umiejętności szypra:
  • chłop sie starał, ale ryby nie znaleźliśmy
Ilość złowionych ryb:
  • po prostu tragedia,
Pogoda:
słonecznie, pochmurno, wiatr słaby, deszcz
Pora roku:
wiosna

Ogólna opinia:

Wyprawa 3-4 czerwiec 2017. Wielka przygoda z fajną ekipą, niestety ilość złowionych ryb to porażka. Albo znajdą dobre nowe łowiska, albo wyprawy na Bornholm się skończą. Może coś się zmieni, ale nasza wyprawa nie zaszalała jeżeli chodzi o ilość ryby, a jest to jednak rzecz ważna.

Opinię napisał(a) Ireneusz dnia 02.05.2017r.
(5.00)

Obsługa:
  • Wszystko ok
Wygląd ogólny kutra:
  • Wciąż ten sam
Mesa, WC:
  • Czysto
Ciepły posiłek:
  • Smaczne i do syta
Napoje:
  • Wszystko bylo
Umiejętności szypra:
  • Profesjonalizm
Ilość złowionych ryb:
  • We dwóch 38
Pogoda:
słonecznie, wiatr silny
Pora roku:
wiosna

Ogólna opinia:

Jedno życzenie.... więcej takich rejsów!!! Pozdrowienia dla całej zalogi

Opinię napisał(a) Ireneusz dnia 03.04.2017r.
(5.00)

Obsługa:
  • Wszystko ok
Wygląd ogólny kutra:
  • Po remoncie, ale zawsze Pelican
Mesa, WC:
  • Czysto
Ciepły posiłek:
  • Kiełbasa plus bigos mysliwski
Napoje:
  • Wszystko bylo
Umiejętności szypra:
  • Profesjonalizm
Ilość złowionych ryb:
  • We trzech zlowilismy 17,
Pogoda:
słonecznie
Pora roku:
wiosna

Ogólna opinia:

Rybki były ale nie współpracowała. Pogoda super lekka fala. Następnym razem będzie lepiej. Szczecin pozdrawia

Opinię napisał(a) Kolo2017 dnia 13.03.2017r.
(0.86)

Obsługa:
  • żadnych plusów
  • Szyper arogancki i nie reagujący na sugestie wędkarzy
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
  • spanie ok.
  • kuchnia stara ale czysta, wc zadbane
Ciepły posiłek:
  • śniadanie ok
  • obiad dramat
Napoje:
  • kawa i herbata zaparzone rano i więcej nie uzupełniana. W połowie rejsu były już zimne
Umiejętności szypra:
  • Totalne dno, taksówkarz, który ma gdzieś klientów. Tylko zrobić swoje i do domu bo po co dać szansę wędkarzom na dobrą zabawę??? Umiejętności napływania daleko po za oczekiwaniami, rzekłbym przedszkole a nawet żłobek
Ilość złowionych ryb:
  • 17 osób na kutrze średnia 3 sztuki na głowę. Byli tacy którzy schodzili z 1 sztuką. Same bolki ledwo wymiarowe.
Pogoda:
pochmurno, wiatr słaby
Pora roku:
wiosna

Ogólna opinia:

Ogólna opinia jest tylko jedna. Nie polecam tego kutra szyper jest arogancki i ma gdzieś to że wędkarze przejechali kupę kilometrów aby odpocząć i połowić. Zależało mu tylko na odbębnieniu swojego i miał gdzieś nas. Jestem przekonany że żadna osoba będąca na rejsie 12.03.2017 roku już nie wróci na tą jednostkę i każdy po stokroć odradzi innym korzystanie z tej jednostki. Nastrój w czasie rejsu był dramatyczny wszyscy byli wkurzeni i wielokrotnie prosili szypra aby wziął się do rzetelnej pracy. On miał nas gdzieś. Teraz my będziemy mieli gdzieś jego i ten kuter. Zapracowaliście sobie na najgorszą ,możliwą ocenę i brak klientów. Do armatora: Poważnie zastanowiłbym się nad pilną zmianą szypra jeżeli chcesz mieć klientów. Jednostkę na dole fajnie wyremontowałeś ale tym klienta nie ściągniesz. Najważniejszy jest szacunek dla Twoich chlebodawców, a Twój pracownik-szyper miał nas gdzieś i to bardzo głęboko. Szkoda i zarazem jest nam przykro, ale już do Ciebie nie zawitamy nigdy.

Opinię napisał(a) Rafall dnia 19.01.2017r.
(5.00)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
  • Pyszny
Napoje:
Umiejętności szypra:
  • Eleganckie
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
pochmurno, wiatr słaby
Pora roku:
zima

Ogólna opinia:

A ja byłem w grudniu '16 i było super! Zimno jak cholera, ale zabawa przednia. Jedni złowili więcej inni mniej, ale trzeba przyznać, że ryba była. Nie moczyliśmy kija bez sensu. Szyper napłynął elegancko na łowisko. Ja łowię raz na ruski rok i skoro mi udało się nałapać dorszyków to znaczy, że załoga wie co robi. Polecam!

Opinię napisał(a) dyziakd dnia 17.11.2016r.
(5.00)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
słonecznie, pochmurno, bezwietrznie, wiatr słaby, wiatr silny, deszcz, snieg
Pora roku:
jesień

Ogólna opinia:

Bornholm 07-10.11.2016 Załoga jak zwykle przygotowana profesjonalnie do rejsu. Jedzenie, którego jest zawsze pod dostatkiem 10+, szyper zna się na rzeczy 10+. Kuter bardzo wygodny mimo zmiennej pogody. Jesteśmy bardzo zadowoleni z wyprawy z Pelican-em polecam jednostkę 101%. Przede wszystkim chciałem pozdrowić Andrzeja oraz Pawła chłopaki szacunek dla Was, że wytrzymaliście z nami ;). A i jeszcze ryby dopisały jak zwykle z kutrem Pelican zawsze jest zabawa. Pozdrawiam i do zobaczenia na morzu.

Opinię napisał(a) Aleksander111 dnia 13.11.2016r.
(4.86)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
wiatr słaby
Pora roku:
jesień

Ogólna opinia:

Jeden z lepszych kutrów w Kołobrzegu. Załoga świetna, miła i pomocna. Armator klasa bo nie odwołał rejsu pomimo że 9 osób zrezygnowało i popłynęliśmy tylko w 8 osób. Ryba była, bardzo dobre jedzenie i napoje bez ograniczeń. Dużo pływam i mam kilka ulubionych kutrów w Kołobrzegu i na pewno dokładam do nich Pelikana. Jedynie jedna gwiazdka mniej za WC (jak na prawie wszystkich kutrach).

Opinię napisał(a) PiotrMatuszek dnia 12.11.2016r.
(5.00)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
słonecznie, pochmurno, wiatr słaby, wiatr silny, deszcz, snieg
Pora roku:
jesień

Ogólna opinia:

Wyprawa na Bornholm 07-10.11.2016 Naprawdę polecam pogodę mieliśmy naprawdę zmienną od 4 w sk bf przez śnieg z deszczem po flautę z pełnym słońcem . Załoga jak zawsze pełen profesjonalizm tz. posiłki bym ocenił na 6+ a umiejętności szypra również na 6+. Bo warunki nie były łatwe a ryba była ładna i dużo . Pozdrowienia dla chłopaków z Pabianic Szczecina Lublina oraz Strzelec. Jeszcze raz polecam na 100%

Opinię napisał(a) PiotrMatuszek dnia 19.05.2016r.
(5.00)

Obsługa:
  • *****
Wygląd ogólny kutra:
  • *****
Mesa, WC:
  • *****
Ciepły posiłek:
  • *****
Napoje:
  • *****
Umiejętności szypra:
  • *****
Ilość złowionych ryb:
  • *****
Pogoda:
pochmurno, wiatr słaby, wiatr silny, deszcz
Pora roku:
wiosna

Ogólna opinia:

Witam wypływam pelicanem już pare dobrych lat w różnych porach roku i jak dla mnie lepszego kutra i co za tym idzie szypra NIE MA !!! Jak wszyscy wiemy dorsz w Bałtyku karłowacieje i jest go coraz mniej ale pan Zdzichu zawsze rybe znajdzie a jeżeli ktoś jest mięsiarzem i płynie po kilogramy a nie po przygodę i wyprawę to mogę polecić przetwórnię która jest obok miejsca przycumowania Pelicana tam kupicie ile chcecie . NAPRAWDĘ POLECAM Andrzej , Karol i Piotr Śląsk

Opinię napisał(a) andy t. dnia 17.05.2016r.
(5.00)

Obsługa:
  • bez uwag
Wygląd ogólny kutra:
  • ładny
Mesa, WC:
  • jak w domu
Ciepły posiłek:
  • fuhlwypas
Napoje:
  • pod dostatkiem
Umiejętności szypra:
  • wie gdzie ryba
Ilość złowionych ryb:
  • wystarczająca
Pogoda:
pochmurno, wiatr silny, deszcz
Pora roku:
wiosna

Ogólna opinia:

JESTEŚMY Z EKIPĄ KOLEJNY RAZ NA WYPRAWIE 3-DNIÓWKA BORNHOLM. ILOŚĆ ZŁOWIONYCH RYBEK WYSTARCZAJĄCA SZTUKI NIE ZA DUŻE ALE CZY WIELKOŚCIĄ RYBEK MOŻNA OCENIAĆ SZYPRA. GRO PISZĄCYCH JEST ZDANIA ŻE ZAPŁACIŁ TO RYBA MUSI BYĆ. CZASEM JEST SIĘ NA JEZIORZE CZY ZALEWIE I NIE MOŻNA ZŁAPAĆ KARPIKA (DO PORÓWNANIA}. GORĄCO POLECAM KUTER NA WYPRAWY. JEŻELI KTOŚ OPISUJE I OCENIA NIECH ZALICZY KILKA WYPŁYNIĘĆ O RÓŻNYCH PORACH ROKU. NIE ZAWSZE ŚWIECI SŁOŃCE. NIESTETY DORSZA JEST CORAZ MNIEJ I JEST CORAZ MNIEJSZY. POZDRAWIAM ANDY BORNHOLM 10-12.04.2016 POLECAM!!!

Opinię napisał(a) marcin 2201 dnia 27.04.2016r.
(2.86)

Obsługa:
  • zerowa
Wygląd ogólny kutra:
  • naprawde ok
Mesa, WC:
  • ok ale nie o to tu chodzi
Ciepły posiłek:
  • jedzenie jak w dobrej restauracji
Napoje:
  • kawa ,cherbata
Umiejętności szypra:
  • albo mu sie nie che albo nie ma umiejetnosci w tym fachu
Ilość złowionych ryb:
  • szkoda gadac 9 szt
Pogoda:
słonecznie, wiatr słaby
Pora roku:
wiosna

Ogólna opinia:

Rejs 23.04.2016 . Plyniemy okolo 3 godzin . Pierwsze naplyniece i nic sie nie dzieje,mysle sobie spoko bedzie lepiej. Nic bardziej mylnego. Te 9 rybek to trzeba bylo naprawde ciezko wypracowac, ale wiadomo nie zawsze dorszyk gryzie. Szyper oszczedza na paliwie poniewaz po naplynieciu mimo ze nic sie nie dzieje to i tak stoi w dryfie i czeka nie wiadomo na co, masakra . Tekst jednego z zalogantow [ nie lapiecie bo zle to robicie] smiac mi sie chcialo jak to uslyszalem. Jedyny plus to jedzenie, ale jak bede chcial zjesc to wybiore sie do restauracji. Nie polecam i nigdy wiecej na pelicana.

Opinię napisał(a) zyga007 dnia 25.04.2016r.
(3.14)

Obsługa:
  • 1
  • 1
Wygląd ogólny kutra:
  • 4
  • 4
Mesa, WC:
  • 4
  • 4
Ciepły posiłek:
  • 4
  • 4
Napoje:
  • 4
  • 4
Umiejętności szypra:
  • 1
  • 1
Ilość złowionych ryb:
  • 4
  • 4
Pogoda:
słonecznie, wiatr słaby
Pora roku:
wiosna

Ogólna opinia:

Szyper po napłynięciu na ławice ryb nie zwraca uwagi czy wędkarze łowią czy tylko obijają pilkery o dno i jeśli nic nie łowią to i tak stoi w dryfie po 30min. A tak pozatym płynie na 1 wędkowanie 3.5 godz. nie zwracając uwagi przy płynięciu czy ryby są po trasie .W Szper wg. mojej oceny to wielki naciągacz i olewator wędkarzy. Wyprawa 23.04.2016r.

Opinię napisał(a) Ireneusz dnia 16.04.2016r.
(5.00)

Obsługa:
  • ok
Wygląd ogólny kutra:
  • ok
Mesa, WC:
  • czysto, ok
Ciepły posiłek:
  • kiełbasa i grochówka
Napoje:
  • pod dostatkiem
Umiejętności szypra:
  • starał się jak mógł
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
słonecznie
Pora roku:
wiosna

Ogólna opinia:

rejs odbył się 15 kwietnia. pogoda super, lekko bujało. mimo starań szypra (zero dryfu) połowy znikome od 1 do 12 sztuk. nie wiem co było przyczyną słabego żerowania. próbowaliśmy łowić na 50 metrach ale wyniki były podobne jak wcześniej. ogólnie rejs udany. towarzystwo ok, jedzenie jak zwykle ok. pełny relaks i wypoczynek. pozdrowienia dla gości z Gniezna. wracamy we wrześniu.

Opinię napisał(a) Rafix2950 dnia 12.04.2016r.
(4.00)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
słonecznie
Pora roku:
wiosna

Ogólna opinia:

Na rufie jest zawsze najwiecej pola do manewru i rzucania... A ty Radek jesli to nazywasz łowieniem to chyba nie byles jeszcze na prawdziwych dorszach... a jesli ryba nie gryzie to po 2-3 rzutach szyper nawraca z dryfu albo zajmuje nowe lowisko i tak wkolko a nie stoi 20 minut w dryfie dawno poza rybą.... I mowi sie o efektach jak wszyscy lowia a nie jeden czy dwoch... A umiejetnosci pewnie mam wieksze od ciebie....

Opinię napisał(a) RadekZG dnia 11.04.2016r.
(5.00)

Obsługa:
  • przyjemna , pomocna
Wygląd ogólny kutra:
  • ładny , zadbany
Mesa, WC:
  • czysta,wygodna
Ciepły posiłek:
  • smaczny
Napoje:
  • bez limitu
Umiejętności szypra:
  • jak zwykle na wysokim poziomie
Ilość złowionych ryb:
  • nieźle
Pogoda:
bezwietrznie
Pora roku:
wiosna

Ogólna opinia:

Witam.Również bylem w morzu 8 kwietnia na Pelicanie ,nie pierwszy raz z resztą.Musze przyznać, że dziwi mnie opinia poniżej gdyż wraz z kolegą jesteśmy zadowoleni z połowów.Nie wiem skąd te ilości dorsza podane przez poprzednika ,ale my mieliśmy zdecydowanie więcej.Staliśmy na rufie,można było zajrzeć:)Jeśli chodzi o starania kapitana czy o jakieś oszczędności na paliwie brzmią jak jakaś abstrakcja.Klienci wyciągają różne wnioski i każdy ma do tego prawo,ale na pewno nie można posądzać po ilości złowionej ryby.Liczą się jeszcze umiejętności łowiącego, a trzeba przyznać ,że tego dnia ryba nie chciała współpracować,a my jednak nałowiliśmy.Pozdrawiam załogę.

Opinię napisał(a) pelciu2 dnia 10.04.2016r.
(3.14)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
słonecznie, wiatr słaby
Pora roku:
wiosna

Ogólna opinia:

Witam wyplywalismy 8'04 2016.Powiem krótko lipa. Szyper zero pojęcia dłuższy czas pływał blisko w dryfie że względu na oszczędności paliwa pozatym ogólnie bardzo wolny rejs.najlepsZy wynik ok 20 sztuk a reszta od 4do 12 sztuk. Machanie kijem na darmo nie było czuć żadnych pobić i znaków ryby.Szyper naprawdę bardzo słaby nie było nawet jednego miejsca żeby wyciągnął ktoś 2 cz 3 sztuki w jednym miejscu.Jedyny plus to śniadanie naprawdę zacne ale przecież nie o to chodzi panowie.Nie polecam!

Opinię napisał(a) Rafix2950 dnia 09.04.2016r.
(4.00)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
słonecznie, wiatr słaby
Pora roku:
wiosna

Ogólna opinia:

Ci co tu piszą opinie, piszą tylko zadowoleni. Pozwole sobie napisać jak jest w większości pewnie przypadków... Kuter bardzo wolny, szyper chyba nie wie o co w tym chodzi.... mimo że ryba nie współpracowała nie robił nic aby ludzie połowili... Ani jednego dobrego napłynięcia... 11 dorszyków a najwięcej 21 na kutrze... stał w dryfie po 20 minut i można było se machac na pusto, jedynie po naplynieciu moze na caly kuter padalo 2-3 dorszyki... wracam do Ustki. Szczerze nie polecam.

Opinię napisał(a) Daniel Kidoń dnia 29.02.2016r.
(5.00)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
słonecznie
Pora roku:
wiosna

Opinię napisał(a) Wędkarz80 dnia 29.02.2016r.
(4.57)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
słonecznie, wiatr słaby
Pora roku:
zima

Ogólna opinia:

Mogę z czystym sumieniem polecić wszystkim kuter Pelican. Wróciłem bardzo zadowolony z wyprawy. Rybki dopisały, załoga jest ok. Jedyna wada tego kutra to prędkość, jak usłyszałem szef każe oszczędzać paliwo i dlatego Pelican jest najwolniejszym kutrem w Kołobrzegu co przenosi się na czas wędkowania vs. czas pływania. Ja na pewno nie raz jeszcze wrócę na tą jednostkę. Śniadanie super, cały czas pełny stół. Załoga z którą można normalnie porozmawiać, nie cwaniakują i nie wymądrzają się. Obiad słoikowy, mógł by być lepszy. Ale to już szczegóły. POLECAM!!!!!!!

Opinię napisał(a) RadekZG dnia 17.02.2016r.
(5.00)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
  • ładny
Mesa, WC:
  • czysta,wygodna
Ciepły posiłek:
Napoje:
  • bez ograniczeń
Umiejętności szypra:
  • jak zwykle na wysokim poziomie
Ilość złowionych ryb:
  • dużo
Pogoda:
słonecznie, wiatr słaby
Pora roku:
zima

Ogólna opinia:

witam ! jak zwykle szyper stanął na wysokości zadania , wędki się uginały co chwilę , 3 napłynięcia na łowisko przez cały dzień , ryby nie za duże ale parę sztuk się trafiło większych , załoga miała co robić na koniec dnia patroszenie, filetowanie.pozdrowienia dla całej załogi i nie długo znów się widzimy

Opinię napisał(a) marciness dnia 12.10.2015r.
(4.86)

Obsługa:
  • Bardzo miła
Wygląd ogólny kutra:
  • W środku rewelacja
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
słonecznie, wiatr słaby
Pora roku:
jesień

Ogólna opinia:

Rejs 09.10.15r Było super, dobra obsługa szyper rybki znalazł ale mogło być więcej, byliśmy z ludźmi co płynęli pierwszy raz i obsługa świetnie im wszystko tłumaczyła i rozplątywała poplątane plecionki. Na pewno jeszcze zawitam na tym kutrze.

Opinię napisał(a) krzysiek81 dnia 05.10.2015r.
(5.00)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
słonecznie
Pora roku:
jesień

Ogólna opinia:

start 23:00 02.10.15 cudowny rejs początek połowu 03.10.15 godz 9 do 12 małe bolki od 12 piękne sztuki dwójki,trójki nawet ,czwórka się trafiła szyper ma bardzo duże umiejętności i wiedzę w jego stronę niskie ukłony panie Zdzisławie . Obsługa czyli Sławek i Mietek też tylko pochwalić oby tak dalej posiłki super pomoc techniczna bez zarzutu BRAWO!!!! Pelican wielki szacun dla armatora pozdrowienia z Łodzi i mam nadzieję że jak zadzwonie to znajdzie się miejsce dla mnie na kolejny rejs

Opinię napisał(a) JanuszKonin dnia 02.10.2015r.
(4.71)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
pochmurno, wiatr słaby
Pora roku:
jesień

Ogólna opinia:

Witam wszystkich wędkarzy morskich 23 września bieżącego roku wypłynęliśmy na połów dorsza, wrażenia mam naprawdę fajne Jeśli chodzi o posiłki na kutrze to kucharz bez zarzutu od wejścia na pokład po jego opuszczenie dbał o to aby wszyscy byli najedzeni, ze stołu nigdy nie było chowane jedzenie, szyper: płynął całą noc, rano dopłynęliśmy na łowisko, po godzinie szukania ( drugie łowisko ) sygnał do łowienia i zaczęło się wędkowanie, wynik super przez 2 dni wędkowania 109 sztuk złowionych, nikt nie narzekał że nie ma ryby, zejście na ląd na Bornholmie kapitan dał karty pod prysznice, każdy mógł się odświeżyć. Ogólnie kuter naprawdę godny polecenia, na pewno wrócimy wiosną Ekipa z Konina

Opinię napisał(a) Ireneusz dnia 18.09.2015r.
(5.00)

Obsługa:
  • pełen profesjonalizm
Wygląd ogólny kutra:
  • ok
Mesa, WC:
  • za potrzeba mozna iść
Ciepły posiłek:
  • bigos był super, ogólnie smacznie i wystarczajaco
Napoje:
  • kawa , herbata , woda
Umiejętności szypra:
  • facet zna się na robocie
Ilość złowionych ryb:
  • wystarczająco
Pogoda:
pochmurno, wiatr silny
Pora roku:
lato

Ogólna opinia:

wypłynelismy 13 września 2015 rejs 12godz. byłem z trójka znajomych, wszyscy połowilismy , rejs zaliczamy do udanych. atmosfera mimo złej pogody super, załoga pomocna, udzielała rad , kolejna wyprawa w kwietniu i znów na pelicanie. pozdrowienia dla załogi i grupy z Lublina. połamania wędek na marcowych dorszach na Borholmie.

Opinię napisał(a) kolorowy dnia 17.09.2015r.
(5.00)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
słonecznie, pochmurno
Pora roku:
lato

Ogólna opinia:

polecam ten kuter z czystym sumieniem

Opinię napisał(a) wedkarzp dnia 14.09.2015r.
(3.43)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
pochmurno, deszcz
Pora roku:
lato

Ogólna opinia:

Witam Rejs połowa września - pływałem na kutrach w Darłowie i dwóch w Kołobrzegu - ale ten to niestety porażka :( Kuter strasznie wolny, szyper do niego niestety mam najwięcej uwag - napływy do zniesienia ale reszta nie do przyjęcia. Szuka ryb w ciemno nie ma swoich miejsc, mimo braku zapisu staje bo według niego tu "musi" być ryba, jak już napływa to stoi mimo iż nikt ryb nie wyciąga. Miał problem z szukaniem ryby na głębszej wodzie max 20 m i ani metra dalej. Ja żałuję że tam wsiadłem ale trudno nie miałem wyjścia - Kołobrzeg nigdy więcej a Pelikan no cóż to moja opinia inni mogą mieć swoje zdanie. Ja polecam szukać innego kutra. Pozdrawiam

Opinię napisał(a) mlipek dnia 20.07.2015r.
(4.57)

Obsługa:
  • Bardzo sympatyczna i pomocna
Wygląd ogólny kutra:
  • Fajna starsza łajba. Byliśmy w 12 osób i było bardzo komfortowo. Kuter wyglądał zadbanie
Mesa, WC:
  • Było czysto i fajnie przygotowane. WC jak to na morzu :)
Ciepły posiłek:
  • Żarcie rewelacja. NIe mam do czego się doczepić
Napoje:
  • Kawa, herbata non stop. Jak brakło to prosiliśmy o dorobienie i znowu była świeża
Umiejętności szypra:
  • Wydał nam się b.dobry ale nie jestem ekspertem
  • wydaje mi się że jak złapie się miejsce gdzie są ryby to lepiej tam dłużej zostać i nie kombinować
Ilość złowionych ryb:
  • tak między 8-10 kg/głowę
Pogoda:
pochmurno, wiatr słaby
Pora roku:
wiosna

Ogólna opinia:

Bardzo fajna łajba i ludzie. Na tyle że zamówiliśmy sobie już termin na przyszły rok. Do tego we wrześniu popłyną na niej nasi dalsi znajomi. Sympatyczny i pomocny szef. Ryb może nie złowiliśmy jakoś oszałamiająco dużo ale i tak jesteśmy bardzo zadowoleni. Nie braliśmy tego wyjazdu na sportowo i słusznie. Chcieliśmy spotkać się ze znajomymi, pogadać, wypić piwko i połowić. I to udało nam się w 100%

Opinię napisał(a) Grzegorz13 dnia 09.07.2015r.
(5.00)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
słonecznie, wiatr słaby
Pora roku:
wiosna

Ogólna opinia:

byłem na początku lipca, rejs udany bardzo, załoga pomocna, dorsze też dopisały.

Opinię napisał(a) zigi dnia 16.06.2015r.
(3.86)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
słonecznie
Pora roku:
wiosna

Ogólna opinia:

13.06.2015r. - cienizna , szkoda że armator nie informuje że ryba jest na tarle i nie bierze. Wycieczka przez całą Polskę po dwa dorsze - rewelacja! Można było przecież przełożyć o te dwa-trzy tygodnie ale liczy się przecież kasa a nie zadowolony wędkarz , na Pelicana już nie wsiądę.

Opinię napisał(a) wędkarz a nie rybak dnia 25.05.2015r.
(5.00)

Obsługa:
  • w jak najlepszym porządku.
Wygląd ogólny kutra:
  • jak kuter w porzsądku
Mesa, WC:
  • do przyjęcia całkiej przyjemnie przecież to nie jacht oceaniczny
Ciepły posiłek:
  • palce lizać
Napoje:
  • do bólu
Umiejętności szypra:
  • bez zarzutu
Ilość złowionych ryb:
  • wystarczająca nie tylko o to chodzi
Pogoda:
słonecznie
Pora roku:
wiosna

Ogólna opinia:

Witam, ja tez w dniach 20-21.05. 2015r płynąłem Pelikanem i nie mam nic załodze do zarzucenia. Opinia poprzednika /ów/ świadczy , że niektórzy płynęłi nie na ryby tylko po ryby. Ja wiem że są bardzo zdrowe ale to nie wszystko. Szyprem nie jest Adam tylko Zdzich i nie ma innego / sprawdzone u właściciela i można to potwierdzić. Jeżeli chodzi o zmiany to spowodowane były dobrem ogółu ale niech będzie na mnie, że to tylko ja podejmowałem decyzje. Nie jest to miejsce do rozstrzygania na to.. Pisząc w opinii swojej i kilku kolegów wspaniała wyprawa i o to chodzi. Pozdrawiam właściciela i załogę i ma nadzieje do zobaczenia oczywiście w innej konfiguracji Aha łapaliśmy do późna i zaczynaliśmy bardzo wcześnie ale ktoś patrzył na inne szczegóły i detale.

Opinię napisał(a) ??? dnia 24.05.2015r.
(3.29)

Obsługa:
  • za szypra
Wygląd ogólny kutra:
  • dobry wygląd
Mesa, WC:
  • może być jak na kuter
Ciepły posiłek:
  • jedzenie ok
Napoje:
  • pod dostatkiem
Umiejętności szypra:
  • Adam na mój gust słaby
Ilość złowionych ryb:
  • rewelacji nie było
Pogoda:
słonecznie
Pora roku:
wiosna

Ogólna opinia:

20-21. 05.2015r. na morzu. Na Bornholm nie dopłynęliśmy. Podobno jakaś załoga z dnia poprzedniego przywiozła z tamtych okolic kilka dorszy, ale czy to polegało na prawdzie? Tak nam oznajmiła załoga dlatego zaoferowano by kręcić się na polskich wodach wtedy będą świetne połowy. Zaufaliśmy. Połowy od wczesnych godzin porannych do zachodu słońca i rewelacji niebyło. Osobiście 38 małych dorszy. Na tyle godzin przy pięknej pogodzie moim zdaniem słabo. Na drugi dzień opuszczenie łowiska i powrót do portu o godz. 9:45, ponieważ załoga musi być najpóźniej o 18:00 w porcie bo mają następny wypływ. W porcie jednak jesteśmy już o godz. 16:30. Przed wypływem właściciel zapewniał nas że powrót do portu w drugim dniu będzie około godz. 14:00. Również zapewniano nas że będzie z nami płynął szyper Zdzichu którego na forach chwalono, a tu Adam. Kłamstwo, kłamstwo i za to nie polecam.

Opinię napisał(a) Ireneusz dnia 26.04.2015r.
(5.00)

Obsługa:
  • super
Wygląd ogólny kutra:
  • wystarczający
Mesa, WC:
  • ok
Ciepły posiłek:
  • dobre flaczki
Napoje:
  • gorąca kawa i herbata
Umiejętności szypra:
  • za każdym napłynieciem rybki brały
Ilość złowionych ryb:
  • jak na pierwszy raz wystarczająco
Pogoda:
pochmurno, wiatr słaby, mgła
Pora roku:
wiosna

Ogólna opinia:

12 godzin udanej zabawy, i połowów w dobrej atmosferze. na pewno nie był to mój ostatni raz na Pelikanie. Duży plus dla załogi za pomoc i ogólną życzliwość. pozdrowienia ze Szczecina.

Opinię napisał(a) krzysiek81 dnia 10.04.2015r.
(4.86)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
pochmurno, wiatr silny
Pora roku:
wiosna

Ogólna opinia:

wyjazd 07.04.2015 powrót 08.04.2015 rejs na borholm wypływ 24:00 w nocy sztorm 6:00 na łowisku lecz wysoka fala zmusiła nas do płynięcia za wyspę tam blisko brzegu nie było fali szyper idealnie wyszedł z problemu i znalazł świetne łowiska na drugi dzień poprawa pogody i wypłye na 3 kamień zaopfitował dorodnymi dorszami świetna pomocna obsługa zajebisty kucharz i w gotowaniu i z poczuciem humoru szyper Zdzisław rozmowny miły wszystko tłumaczył co robi napewno wrócę na kolejny rejs pozdrowienia dla załogi Zdziśka, Sławka i kucharza piątka z plusem

Opinię napisał(a) teeddi dnia 15.03.2015r.
(3.86)

Obsługa:
  • dostateczna
Wygląd ogólny kutra:
  • dobry
Mesa, WC:
  • słaba
Ciepły posiłek:
  • dobry
Napoje:
  • wody pod dostatkiem
  • braki w kawie i herbacie
Umiejętności szypra:
  • wspaniała
Ilość złowionych ryb:
  • mnóstwo
Pogoda:
słonecznie, pochmurno, wiatr silny
Pora roku:
wiosna

Ogólna opinia:

kuter w porządku , obsługa dostateczna , totalny brak herbaty i kawy , umiejętności szypra na piątkę z plusem , mnóstwo dorsza chociaż niewielki. W ogólnym rozrachunku mogę polecić ten kuter wypływaliśmy w dniach 11 do 14 marzec 2015 r

Opinię napisał(a) Radek39 dnia 02.12.2014r.
(5.00)

Obsługa:
  • pomocna,miła
Wygląd ogólny kutra:
  • ładny,wygodny
Mesa, WC:
  • czysta
Ciepły posiłek:
  • herbata,kawa, bez ograniczeń
Napoje:
  • woda bez ograniczeń
Umiejętności szypra:
  • na wysokim poziomie,potrafi znaleźć rybę
Ilość złowionych ryb:
  • 52
Pogoda:
pochmurno, wiatr słaby
Pora roku:
jesień

Ogólna opinia:

witam ! nawiązując do pana sitor2 , który dał wcześniej złą opinię szczególnie dla szypra według mnie pisze ten pan bzdury. Byłem tego samego dnia na tym kutrze tzn. 08.11.2014 złapałem 52 szt. , ciekawe ile ten pan złapał ??? może ma słabe umiejętności do wędkowania morskiego i niech się zastanowi nad wystawianiem złej opinii jak nie ma pojęcia na temat połowu .pozdrawiam całą załogę

Opinię napisał(a) sitor2 dnia 10.11.2014r.
(3.14)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
pochmurno
Pora roku:
jesień

Ogólna opinia:

Witam.Bylem na rejsie 08.11.2014 co nie moge zaliczyc do udanych.Po pierwszych godz rejsu nie omieszkalem udac sie do szypra zapytac sie dlaczego tak slabo to dostalem odpowiedz "zapisow nie ma ale stajemy bo sa gorki i pewnie jest ryba" co sie okazalo kompletna klapa.Nie zaliczam tej wyprawy do udanych.Ogolnie jedzenie super ale nie o to chodzilo w tej wyprawie.Nie polecam

Opinię napisał(a) Asiula dnia 08.11.2014r.
(5.00)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
pochmurno, bezwietrznie
Pora roku:
jesień

Ogólna opinia:

Byłam z mężem i mąż przeszczęśliwy :) Sama też trochę pomoczyłam kija i udało mi się nawet co nieco złowić :) Na statku schludnie, obsługa super. Na pewno będziemy wracać. Pozdrawiamy załogę.

Opinię napisał(a) ryś dnia 08.11.2014r.
(5.00)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
pochmurno, bezwietrznie
Pora roku:
jesień

Ogólna opinia:

Wyprawa udana. Ryba dopisała, pogoda z resztą też. Eleganckie chłopaki z załogi. Polecam.

Opinię napisał(a) Piotrek dnia 24.09.2014r.
(4.71)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
słonecznie, wiatr słaby
Pora roku:
lato

Ogólna opinia:

Było super, pogoda w ostatni weekend lata dopisała, ryby sporo a ja miałem swój rekord 7,5kg :) Polecam sam na pewno jeszcze z nimi popłynę. Piotrek

Opinię napisał(a) Radek39 dnia 10.08.2014r.
(5.00)

Obsługa:
  • pomocna,miła
Wygląd ogólny kutra:
  • ładny,wygodny
Mesa, WC:
  • czysta
Ciepły posiłek:
  • herbata,kawa, bez ograniczeń
Napoje:
  • woda bez ograniczeń
Umiejętności szypra:
  • na wysokim poziomie,potrafi znaleźć rybę
Ilość złowionych ryb:
  • dużo wynik 3 cyfrowy
Pogoda:
słonecznie, bezwietrznie
Pora roku:
lato

Ogólna opinia:

POLECAM TĄ JEDNOSTKĘ , WYGLĄD ŁADNY , OBSŁUGA BARDZO MIŁA , POMOCNA . POZDRAWIAM ZAŁOGĘ I DO ZOBACZENIA

Opinię napisał(a) wojciech Sztanderski dnia 01.05.2014r.
(5.00)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
słonecznie, wiatr słaby
Pora roku:
wiosna

Ogólna opinia:

Witam wszystkich wędkarzy.Rejs z dni 27-28.04.2014 szczerze mogę zaliczyć do bardzo dobrych z powodu dobrej obsługi kutra i miłej atmosfery kolegów.Polecam wszystkim wyprawy na tej jednostce.Pozdrowienia dla kucharza ,który jest za......

Opinię napisał(a) michale46 dnia 08.04.2014r.
(5.00)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
słonecznie, wiatr silny
Pora roku:
wiosna

Ogólna opinia:

witam wszystkich "dorsiarzy"!!! bardzo serdecznie POLECAM wszystkim rejs tym kutrem, plywam na rybki od kilku lat i nigdy nie trafilem na tak dograną ekipe jak na Pelicanie, zawsze wracamy do domu z kumplami zadowoleni z wyprawy planujac kolejny wypad wylacznie na Pelicana! kapitan pan Zdzislaw zna sie na rzeczy i celnie naplywa na lowisko,kucharz daje rade i nikt glodny niechodzi na Pelicanie. Osobiscie polecam rejsy na Borholm. Pozdrawiam,Michał z Kargowej.

Opinię napisał(a) pawelki1 dnia 27.03.2014r.
(3.71)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
pochmurno, wiatr słaby
Pora roku:
wiosna

Opinię napisał(a) karoldombrowski dnia 06.01.2014r.
(3.86)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
słonecznie, pochmurno, wiatr słaby
Pora roku:
wiosna

Ogólna opinia:

pierszy raz na pelikanie,nikt nie połowił w bałtyku coraz mniej ryb ,pływam w łebie też słabo raz wygrałem kapelusz za najdłuższego pozdrawiam szukam ryb.

Opinię napisał(a) wiechu987 dnia 01.01.2014r.
(4.86)

Obsługa:
  • bardzo dobra
Wygląd ogólny kutra:
  • ladny i czysty
Mesa, WC:
  • czysto i przyjemnie
Ciepły posiłek:
  • smaczny
Napoje:
  • bez ograniczen
Umiejętności szypra:
  • swietne
Ilość złowionych ryb:
  • bardzo dobra
Pogoda:
wiatr słaby
Pora roku:
jesień

Opinię napisał(a) Daniel Szlichtyngowa dnia 06.12.2013r.
(5.00)

Obsługa:
  • miła
Wygląd ogólny kutra:
  • ładny
Mesa, WC:
  • czysta,zadbana
Ciepły posiłek:
  • nawet dobry
Napoje:
  • bez limitu
Umiejętności szypra:
  • potrafi znaleźć rybę
Ilość złowionych ryb:
  • zadawalająca
Pogoda:
pochmurno, wiatr słaby
Pora roku:
jesień

Ogólna opinia:

duży pozytyw dla tej jednostki , w przyszłym roku napewno wrócę na tą jednostkę z chłopakami z Zielonej Góry . pozdrawiam

Opinię napisał(a) Marcin z Nowej Soli dnia 13.11.2013r.
(5.00)

Obsługa:
  • w porządku , przyjemna
Wygląd ogólny kutra:
  • jest ok.
Mesa, WC:
  • wygodna i czysta
Ciepły posiłek:
  • smaczny
Napoje:
  • kawa,herbata,woda bez ograniczeń
Umiejętności szypra:
  • jak dla mnie jest ok.
Ilość złowionych ryb:
  • zadawalająca
Pogoda:
pochmurno, wiatr słaby
Pora roku:
jesień

Ogólna opinia:

byłem 11.11 rejs 12 godz. choć trochę bujało ale można było rybkę złapać może nie duże ale zawsze coś , w tym roku już zakończyłem łowienie na morzu ale na przyszły rok napewno wrócę na tą jednostkę . pozdrowienia dla armatora i załogi

Opinię napisał(a) Wojtek Jawor dnia 02.11.2013r.
(5.00)

Obsługa:
  • w porządku , przyjemna
Wygląd ogólny kutra:
  • jeden z ładniejszych na jakich pływałem
Mesa, WC:
  • czysta , zadbana
Ciepły posiłek:
  • bardzo smaczny
Napoje:
  • bez limitu
Umiejętności szypra:
  • rewelk jak dla mnie
Ilość złowionych ryb:
  • jak na 2 raz 41 szt.
Pogoda:
pochmurno, wiatr słaby, deszcz
Pora roku:
jesień

Ogólna opinia:

byłem 2 raz na dorszach złapałem 41 szt. może nie dużych ale byłem bardzo zadowolony , kuter bardzo ładny , załoga pomocna , rozmowna i napewno do nich wrócę , jeszcze może w tym roku , z czystym sumieniem mogę polecić tę jednostkę i kuter . pozdrawiam załogę

Opinię napisał(a) admi dnia 24.10.2013r.
(2.57)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
  • umi pływać i nic pozatym beznadzieja
Ilość złowionych ryb:
  • jaki umiętności szypra takie i ryby bardzo małe
Pogoda:
wiatr silny
Pora roku:
jesień

Ogólna opinia:

rejs 19-20.10.2013.Z czystym sumieniem NIE POLECAM tego kutra.

Opinię napisał(a) suma15 dnia 10.09.2013r.
(4.57)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
  • Mistrzostwo!
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
słonecznie, wiatr słaby
Pora roku:
lato

Ogólna opinia:

Ogólnie z czystym sumieniem mogę polecić wszystkim tą jednostkę. Pomimo tego ze rybek jak na lekarstwo, jestem bardzo zadowolony z rejsu. Pozdrawiam załogę PELICANA!

Opinię napisał(a) Norbert Żurek dnia 04.08.2013r.
(5.00)

Obsługa:
  • SUPER
Wygląd ogólny kutra:
  • O.K.
Mesa, WC:
  • O.K.
Ciepły posiłek:
  • O.K.+
Napoje:
  • O.K.+
Umiejętności szypra:
  • Bardzo dobre
Ilość złowionych ryb:
  • ok. 50
Pogoda:
słonecznie, wiatr słaby
Pora roku:
lato

Ogólna opinia:

SZYPER I ZAŁOGA NA NAJWYŻSZYM POZIOMIE. WIEDZĄ CHŁOPAKI JAK ZADOWOLIĆ WĘDKARZY. MICHA BARDZO DOBRA.POLECAM WSZYSTKIM WĘDKUJĄCYM NIE ZAWIEDZIECIE SIĘ. REJS 12 GODZIN 180ZŁ I PEŁNE RĘCE ROBOTY. POZDRAWIAM ZAŁOGĘ NORBERT Z WARSZAWY.

Opinię napisał(a) ANDRZEJ-STRZELCE OP. dnia 16.05.2013r.
(5.00)

Obsługa:
  • BEZ UWAG
  • ZAWSZE NA WYSOKOŚĆI ZADANIA
Wygląd ogólny kutra:
  • WSZYSTKO JAK SIĘ NALEŻY
Mesa, WC:
  • ZAWSZE CZYSTO
  • WSZYSCY NAJEDZENI JAK W DOMU
Ciepły posiłek:
  • JEST NA CZAS I SMACZNY
  • ILOŚĆ WYSTARCZAJĄCA
Napoje:
  • CIEPŁE I ZIMNE
Umiejętności szypra:
  • ZNAJDZIE RYBĘ NAWET I POD WODĄ
Ilość złowionych ryb:
  • KAŻDY BYŁ ZADOWOLONY
Pogoda:
słonecznie, bezwietrznie
Pora roku:
wiosna

Ogólna opinia:

OSOBIŚCIE POLECAM TĄ JEDNOSTKĘ. PŁYWAMY NA WYSPĘ BORHOLM PO RAZ DRUGI ALE NIE OSTATNI. JEDNOSTKA ZADBANA, ZAŁOGA ZAWSZE POMOCNA. SZYPER ZDZISIU ZNA SIĘ NA SWOIM FACHU-ZAWSZE ZNAJDZIE RYBĘ. KRZYSIU POMOCNY ZAWSZE DOBRZE DORADZI,PATRYK W MESIE ZAWSZE PRZYGOTUJE COŚ SMACZNEGO. MARCIN ZAWSZE DOPILNUJE BY NICZEGO W CZASIE REJSU NIE BRAKŁO. SERDECZIE POZDRAWIAM ZAŁOGĘ I WŁAŚCIĆELA-I DO ZOBACZENIA W PRZYSZŁYM ROKU. CZEŚĆ ANDRZJ

Opinię napisał(a) mariano dnia 07.05.2013r.
(5.00)

Obsługa:
  • BEZ ZASTRZEŻEŃ
Wygląd ogólny kutra:
  • BARDZO FAJNY SPRZĘT
Mesa, WC:
  • W PORZĄDKU
  • BRAK WANNY Z MASAŻEM
Ciepły posiłek:
  • SPOKO I BEZ LIMITU
Napoje:
  • SMAKOWAŁY WSZYSTKIE...
Umiejętności szypra:
  • JA BYM LEPIEJ NIE DAŁ RADY
Ilość złowionych ryb:
  • TYLE CO POTRZEBA
Pogoda:
słonecznie, wiatr słaby
Pora roku:
wiosna

Ogólna opinia:

WITAM SERDECZNIE.PISZĄC NA TEMAT KUTRA I OBSŁUGI MOGŁOBY ZABRAKNĄĆ MIEJSCA...NAPISZĘ ZATEM W SKRÓCIE ŻE SUPER.....I MOGĘ TO NAPISAĆ Z CZYSTYM SUMIENIEM BO JESTEM STAŁYM BYWALCEM TEJ JEDNOSTKI.....A ŻE CZASEM RYBKI MNIEJ TO NIE PODSTAWA ŻEBY STAWIAĆ NEGATYWNE KOMENTARZE CO NIE? POZDRAWIAM ZAŁOGĘ I MARCINA...IIII ZACHĘCAM WSZYSTKICH DO WSPÓLNEGO WĘDKOWANIA....P.S..NA LEPSZYM URLOPIE DAWNO NIE BYŁEM...

Opinię napisał(a) Radek Zielona Gora dnia 01.04.2013r.
(5.00)

Obsługa:
  • bardzo miła obsługa
Wygląd ogólny kutra:
  • jeden z ładniejszych w Kolobrzegu
Mesa, WC:
  • wygodna i czysta
Ciepły posiłek:
  • smaczny
Napoje:
  • kawa,herbata,woda bez ograniczeń
Umiejętności szypra:
  • potrafi znaleźć rybę
Ilość złowionych ryb:
  • zawsze wracam zadowolony
Pogoda:
wiatr słaby, snieg
Pora roku:
wiosna

Ogólna opinia:

Witam ! pływałem na różnych kutrach ale z czystym sumieniem mogę polecić tę jednostkę , załoga sympatyczna , kuchnia na wysokim poziomie ,szyper Dzidek napływał na łowisko perfekcyjnie , mechanik Krzysiek zawsze pomocny w rozplątywaniu i w patroszeniu , z pewnością wrócę na tę jednostkę i pozdrawiam . Radek z Zielonej Góry

Opinię napisał(a) tom421 dnia 16.02.2013r.
(5.00)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
  • 59szt/2dni
Pogoda:
pochmurno, wiatr słaby
Pora roku:
lato

Ogólna opinia:

Polecam!

Opinię napisał(a) drozdek dnia 29.08.2012r.
(5.00)

Obsługa:
  • :)
Wygląd ogólny kutra:
  • super :)
Mesa, WC:
  • CZYSTO!!!
Ciepły posiłek:
  • smacznie i do syta
Napoje:
  • kawa, herbata, woda bez ograniczen !
Umiejętności szypra:
  • bez uwag
Ilość złowionych ryb:
  • 77szt/2 dni :]
Pogoda:
słonecznie, bezwietrznie
Pora roku:
lato

Ogólna opinia:

pobyt na Bornholmie zaliczam do UDANYCH :]

Opinię napisał(a) regina dnia 29.08.2012r.
(5.00)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
bezwietrznie
Pora roku:
wiosna

Ogólna opinia:

Kuter jak marzenie. Załoga hmmm chłopaki jak się patrzy a kucharza to z chęcią do domu bym wzięła. No i stary tyle ryb nałapał jak nigdzie indziej no i tak za każdym razem. Zawsze tam wracamy ze znajomymi i nigdy jeszcze się nie zawiedliśmy. Z czystym sumieniem polecamy.

Opinię napisał(a) rudas25 dnia 29.08.2012r.
(5.00)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
wiatr słaby
Pora roku:
lato

Ogólna opinia:

Moim zdaniem jedna z najlepszych jednostek w Polsce. Posiłki dla wędkarzy i kucharz to jak w jakiejś najlepszej restauracji. Na miejscu wszystko co jest potrzebne , zamrażalka na kutrze i lód do ryb- rewelacja. Polecam wszystkim. Ja z mężem napewno tam wrócę. Pozdrawiam załogę.

Opinię napisał(a) Jan dnia 28.04.2012r.
(3.71)

Obsługa:
  • Bardzo dobra
Wygląd ogólny kutra:
  • Dobry
Mesa, WC:
  • Mesa wygodna i czysta
Ciepły posiłek:
  • Rewelacja
Napoje:
  • Kawa,cherbata,woda
Umiejętności szypra:
  • Bardzo zła
Ilość złowionych ryb:
  • Mizernie, bardzo mała
Pogoda:
bezwietrznie
Pora roku:
wiosna

Ogólna opinia:

Kuter bardzo wygodny, ale strasznie wolny, chyba najwolniejsza jednostka na wybrzeżu. Obsługa wędkarzy na wysokim poziomie, a zwłaszcza kucharz, serwuje rewelacyjne posiłki. Za to szyper kompletnie nie posiada umiejętności szukaniu ławic ryb, pływa po wyznaczonych punktach, nie szuka zapisu echosondy, nie posiada umiejętności napływu na ławice. Typowy "fryzjer" wozi wędkarzy na wycieczki po morzu. Dwu dniowa "wycieczka" na Bronholm 120 sztuk ryb na 17 ludzi. droga powrotna z Bornholmu 3 szt.

Opinię napisał(a) dorszyk dnia 08.03.2012r.
(4.86)

Obsługa:
  • rewelacja
Wygląd ogólny kutra:
  • wszystko jest OK, czysto
Mesa, WC:
  • jest nawet natrysk :)
Ciepły posiłek:
  • nie ma lepszej jednostki i kucharza
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
  • jest OK
Pogoda:
wiatr słaby
Pora roku:
wiosna

Ogólna opinia:

Moim zdaniem najlepsza jednostka w Polsce ! Posiłki dla wędkarzy i kucharz (Darek) to jak w Hotelu pięciogwiadkowym... Mają wszystko co potrzeba , zamrażalka na kutrze i lód do ryb- rewelacja. Polecam wszystkim

Opinię napisał(a) fejsdorsz dnia 05.12.2011r.
(4.86)

Obsługa:
  • super
Wygląd ogólny kutra:
  • wszystko dla wędkarzy co potrzebne
Mesa, WC:
  • jest nawet natrysk
Ciepły posiłek:
  • pierwsza liga
Napoje:
  • ile kto chce
Umiejętności szypra:
  • bez uwag
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
słonecznie, wiatr słaby, wiatr silny
Pora roku:
jesień

Ogólna opinia:

polecam wszystkim

Opinię napisał(a) Krzysztof dnia 21.11.2011r.
(4.43)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
  • fajna jednostka super warunki
Mesa, WC:
  • pełen wypas wc prysznic itp
Ciepły posiłek:
  • posiłki pierwsza klasa
Napoje:
  • kawa herbata woda
  • kawa za mocna
Umiejętności szypra:
  • więcej szczęścia niż umiejętności
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
słonecznie, pochmurno, wiatr słaby, wiatr silny
Pora roku:
jesień

Ogólna opinia:

Udaliśmy się na dwudniową wyprawę i szczerze mówiąc pierwsze wejścię na kuter szok naprawdę super - ciepło, miło, czysto czyli tak jak ma być. Pierwszy dzień naprawdę zwątpiłem czy potrafię łowić dorsza i stwierdzenia, że ryby nigdzie nie ma rozwaliły mi nadgarstki. Dopiero drugi dzień pozwolił nam naprawdę powędkować ale czy to umiejętności szypra czy poprostu fuks . Pływałem na kilku jednostkach gdzie szyper szuka drąży aż znajdzie a nie siedzi przez prawie godzine na kiepskim jakimś zapisie.

Opinię napisał(a) lajcik dnia 01.06.2011r.
(4.50)

Obsługa:
  • rewelka
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
  • jest dobrze
Ciepły posiłek:
  • kucharz to jakiś cyborg-mistrz
  • jak w restauracji, super
Napoje:
  • do oporu
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
pochmurno, wiatr słaby, deszcz
Pora roku:
lato

Ogólna opinia:

płynęliśmy na Bornholm, polecam wszystkim ,kucharz to mistrz, jedzenie rewelacja i do oporu !! Koje do spania niezbyt wygodnie , ale to nie hotel tylko kuter :)