Opinie o kutrze - Amelia Bis

Dodaj opinię
Brak danych armatora
Amelia Bis

Amelia Bis

Ustka


Ocena ogólna: 4.08
Ilość opinii: 9
Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
Opinię napisał(a) Masteretsam dnia 22.10.2019r.
(2.29)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
  • 19
Pogoda:
pochmurno, wiatr słaby
Pora roku:
jesień

Ogólna opinia:

Śmiech na sali. Trzeci raz na tej łodzi i takie zaskoczenie, szypra nie obchodziło czy złowimy coś czy nie, nie potrafi wrócić w miejsce w którym były brania i prawie zawsze nawet nie próbuje. 7 godzin ciągłego płynięcia prosto na północ z przerwami na machanie kijem. 2 razy byłem tutaj i było dość ok ale ten wypad zaprzepaścił wszystko, ryba brała chętnie tylko trzeba było w nią trafić czego szyper nie próbował zrobić. Efekt ? Sąsiednie kutry z wynikiem 40-70 a tutaj nikt nie przekroczył 30 a mieli nawet po 8. Na chwilę obecną nie polecam szypra.

Opinię napisał(a) cezis dnia 08.10.2019r.
(3.14)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
  • 13
Pogoda:
słonecznie, pochmurno, wiatr słaby, deszcz
Pora roku:
jesień

Ogólna opinia:

Rejs 7 października 3.30 wyplynięcie na łowisku po 4.30 godziny płynięcia ryby tragedia na początku zero bran później po jakimś czasie coś zaczeło się dziać sygnał zarzut wędki dwa trzy podciagniecia ryba na około 4 osoby ryby a tu ledwo wyciągnelismy sygnal na zwiniecie i dalej plywal szyper jak zaczelo brać i tak do końca rejsu jak by nie chciał zebysmy polapali dzwina sprawa my łapalismy to jeden z zalogi przyszedl zlapal moze ze 3 dorsze pozniej nic my dalej cos tam powyjmowalismy i poszedl do sterówki teks załoganta( jak to oni będą łapać a ja nie) tylko my po 240zł zapłaciliśmy za ten rejs po baltyku wiecej plywania niż lapania sygnał smiech akurat kolega korzystał z łazienki i to usłuszał no mielismy juz troche tych ryb poza nami czterema bryndza po 1,2 dorsze kilka wyzerowań i znów teraz za to tekst szypra do zaloganta (maja po 10 to splywamy starczy im ) a więc nie polecam ostatni raz na tym kutrze amelia bis fo zatopienia bo tylko z ludzi kase sciagaja wieceplywania w jedna strone 4.30 h z powrotem to samo wielka jedna TRAGEDIA nie polecam

Opinię napisał(a) Bogdanryd dnia 15.09.2018r.
(5.00)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
słonecznie, wiatr słaby
Pora roku:
lato

Ogólna opinia:

Pora roku i temperatura wody nie sprzyjały,na dodatek okienko między sztormami,ale umiejętności szypra,współpraca załogi i fajni koledzy wędkarze na pokładzie sprawiły,że rejs był bardzo udany.Pływałem kilka razy w tym roku(od kwietnia)na obu Amelkach i zawsze mile wspominam rejsy.Wiadomo,że rybka nie zawsze współpracuje,bo nawet na stawie hodowlanym,nie zawsze biorą,ale za każdym razem był to miły odpoczynek i relaks.Polecam obie jednostki.

Opinię napisał(a) Matt dnia 09.11.2017r.
(3.43)

Obsługa:
  • Raczej mało pomocna, brak jakiejkolwiek reakcji.
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
  • Zależy co kto lubi.
Napoje:
  • Kawa, herbata.
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
  • Zadowalająca
Pogoda:
pochmurno, wiatr słaby
Pora roku:
jesień

Ogólna opinia:

Rejs 07.11.2017 r. Wyjście z poru koło 4, przelot na Ławicę Słupską (kominy). Z rana kilka ciekawych napływów i rybki szybko meldują się na pokładzie.Od około 11.00 niestety coraz słabiej, dłubanina. Szyper, pomocnik łowią sobie w najlepsze po ustawieniu kutra w dryfie. Dziwne tym bardziej że większość wędkarzy tylko młóciła wodę. Po 13.00 powoli znowu coś zaczyna się dziać i tak do końca rejsu.Głębokość od 7 do 20 metrów. Dużo zerwań zestawów.

Opinię napisał(a) slomson dnia 01.06.2017r.
(4.86)

Obsługa:
  • szyper wporządku
  • pomocnik łowi dorsze ale tylko do zupy którą później podają na obiad więc raczej to jest plus
Wygląd ogólny kutra:
  • zadbany maty antypoślizgowe na pokładzie
Mesa, WC:
  • czyste
Ciepły posiłek:
  • zupa rybna super
Napoje:
  • kawa i herbata do oporu
Umiejętności szypra:
  • wie gdzie płynąć
Ilość złowionych ryb:
  • 15
Pogoda:
słonecznie, bezwietrznie, mgła
Pora roku:
wiosna

Ogólna opinia:

Bardzo fajny rejs 27.05.2017 ryby może i nie za dużo ale to już przez to że dorsz udaje się na tarło. Jak dla mnie profesjonalna załoga jak i jednostka następne rejsy mam uzgodnione na 28.10.2017 oraz 11.11.2017

Opinię napisał(a) jacekdusza dnia 07.05.2017r.
(4.57)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
  • 35
Pogoda:
słonecznie, wiatr słaby
Pora roku:
wiosna

Ogólna opinia:

Kuter godny polecenia. Załoga OK, kawa na życzenie, zupka rybna bardzo dobra. Ilość złowionych ryb przyzwoita, poniżej pewnego poziomu nie schodzą.

Opinię napisał(a) slomson dnia 13.11.2016r.
(4.43)

Obsługa:
  • bardzo w porządku
  • szyper łowi
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
  • wc czyste
Ciepły posiłek:
  • zupa rybna ze świeżych dorszy
Napoje:
  • rano kawa
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
  • około 30
Pogoda:
słonecznie
Pora roku:
jesień

Ogólna opinia:

Byłem pierwszy raz ale na bank wrócę rejs pełen profesjonalizm 3,5 h płynięcia i jesteśmy w miejscu gdzie od razu wchodzą ładne dorsze i przez resztę czasu trzymamy się tych samych miejsc mija czas połowu i powrót 3,5 h do portu. Kuter bardzo w porządku.

Opinię napisał(a) wiktor dnia 09.04.2016r.
(4.57)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
słonecznie, wiatr słaby
Pora roku:
zima

Ogólna opinia:

Moje wrażenie jak najbardziej pozytywne . Kuter fajny chociaż łowienie z burty przy sterówce dość uciążliwe - brak mozliwości dalekich wyrzutów. Prędkość - taka jak u zdecydowanej większości czyli ok. 7 wezłów. Obsługa - nie mam zastrzeżeń . Wc - ok. Cieply posilek - zupka rybna ze świeżo zlowionych rybek - palce lizać - Boguś żółwik . Kawa herbata na życzenie do oporu. Moja sugestia - zrobić np. smalec , dać ogóreczki kiszone i chlebek . Kosztuje mało , a zawsze pomiedzy mozna przekąsić coś czego z reguly na codzień się nie jada. Szyper Włodek kumaty , fajnie naplywa - jak zdryfuje z ławicy robi woltę , jak trzeba to kolejną . Tu w prownaniu z innymi szyprami jest naprawdę bardzo dobrze bo inni po prostu płyną dalej i szukają. Jednostkę szczerze polecam.

Opinię napisał(a) zygadrozd dnia 04.04.2016r.
(4.43)

Obsługa:
  • niestety nie za bardzo się przykładają. Praktycznie zerowa pomoc.
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
  • Mimo dużego rozproszenia potrafił znaleźć kilka ławic
Ilość złowionych ryb:
  • 50
  • Jedno co by się przydało to drugi podbierak na dziobie sporo ładnych rybek spadało .
Pogoda:
wiatr słaby
Pora roku:
wiosna

Ogólna opinia:

Wyprawa ogólnie bardzo udana. Pogoda świetna .