Opinie o kutrze - Nereida

Dodaj opinię
Brak danych armatora
Nereida

Nereida

Władysławowo


Ocena ogólna: 4.61
Ilość opinii: 26
Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
Opinię napisał(a) makunator dnia 27.10.2014r.
(5.00)

Obsługa:
  • szyper, pomocnicy - same plusy
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
  • standard
Napoje:
  • kawa, herbata
Umiejętności szypra:
  • dla mnie super
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
pochmurno, wiatr słaby, wiatr silny, mgła
Pora roku:
jesień

Ogólna opinia:

Rejs Nereidą z szyprem Arkiem 26.10.2014r. Był to dopiero mój drugi rejs, ale już mam pewność, że będą kolejne. Dopiero zbieram doświadczenia w wędkarstwie morskim, ale jedno wiem już na pewno - kuter i szypra z którym chcę pływać już znalazłem. Jak dla mnie pełen profesjonalizm i dbałość o wędkarzy (klientów). Ten człowiek po prostu rozumie, że jego dochody zależą od zadowolenia nas - wędkarzy i robi co się da, żebyśmy zadowoleni byli. Mimo złych prognoz rejs bardzo udany. Jako jeden z niewielu tego dnia poszukał dla nas ryb. Panowie Florek i Henio również bez zarzutu, o pomoc przy czymkolwiek nie trzeba było prosić, oni po prostu zjawiali się wszędzie tam gdzie byli potrzebni( zaczepy, splątania itp.) Arek - dziękuję, pozdrawiam i do zobaczenia na następnych rejsach - 1000 pytań :)

Opinię napisał(a) szymekk20 dnia 19.10.2014r.
(5.00)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
słonecznie, pochmurno, wiatr słaby, wiatr silny
Pora roku:
jesień

Ogólna opinia:

w poprzedniej opini zapomniałem dodać ze wypłynelismy jako jedni z pierwszych a wróciliśmy jako ostatni szyper nie dał za wygrana szukał ryby aż zrobiło sie ciemno na dodatek jeden z pracowników pana Arka czyścił ryby bezpłatnie i każdy otrzymał worki do ryb naprawde super jednostka Żukowo już się szykuje na kolejny rejs pozdro chlopy i trzymajcie tak dalej

Opinię napisał(a) szymekk20 dnia 18.10.2014r.
(5.00)

Obsługa:
  • super ludzie oni dla nas nie my dla nich
Wygląd ogólny kutra:
  • bardzo dobry szybki kuter duzo miejsca
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
  • jest ok moglo by byc troche wiecej
Napoje:
  • kawa herbata do oporu
Umiejętności szypra:
  • godny polecenia
Ilość złowionych ryb:
  • jak dla mnie starczy
Pogoda:
słonecznie, pochmurno, wiatr słaby, wiatr silny
Pora roku:
jesień

Ogólna opinia:

rejs odbył się 17.10.2014 byłem na wielu kutrach ale ten okazał się strzłem w10 szyper bardzo wporzątku gość stara się szuka ryby kombinuje jak nie na 30 metrach to płynie na 40 45 starannie napływa na ławice załoga przyjazna dla ludzi pomagają rozplątują sprzęty pełna kultura dla tych co nie nałapali dorszy szyper w prezencie zamówił po 2 kg śledzia i dorsze kto chciał ale to już za opłata napewno popłyne z nimi nie raz a wiec z całego serca polecam ta załoge pozdrawiam

Opinię napisał(a) raflikpoz dnia 21.09.2014r.
(5.00)

Obsługa:
  • bardzo dobra przyjaźnie nastwaieni
Wygląd ogólny kutra:
  • jak na te pieniądze jest Bardzo dobrze
Mesa, WC:
  • jest czysta
Ciepły posiłek:
  • kiełbasa z musztardą i oczywiście bułeczka
Napoje:
  • kawa herbata
Umiejętności szypra:
  • szyper godny polecenia OBY SIE NIE POPSUŁ
Ilość złowionych ryb:
  • limit był już przy pierwszym podejściu o 8.30
Pogoda:
słonecznie, bezwietrznie, wiatr słaby
Pora roku:
lato

Opinię napisał(a) Pruszkowiak dnia 13.09.2014r.
(5.00)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
słonecznie, wiatr słaby
Pora roku:
jesień

Ogólna opinia:

Bardzo polecam kuter, świetna załoga, pływa się z Panem Arkiem który bardzo się stara aby połowy były jak najbardziej udane, super napływa na ławice, aktywnie poszukuje ryb jak brania nie idą. W czasie rejsu ciepły posiłek oraz napoje. Bardzo polecam wszystkim !!!

Opinię napisał(a) seemoore dnia 08.09.2014r.
(4.86)

Obsługa:
  • Bardzo miła. Pomocni i chętni do współpracy :). Służący radom mniej doświadczonym wędkarzom :).
Wygląd ogólny kutra:
  • Kuter zadbany, przestronny, wygodny do łowienia. Toaleta i wszystko inne takie, jak być powinny :).
Mesa, WC:
  • Bardzo dobrze. Zadbane.
Ciepły posiłek:
  • KIełbaska i buła. Jest ok.
Napoje:
  • Przez cały rejs ciepła kawa, herbata, cukier. Wszystko jak najbardziej w porządku.
Umiejętności szypra:
  • Walczył, ile się dało. Widać chęci i zaangażowanie. Napływa ładnie. Pływa nawet dłużej, niż by musiał - wszystko dla klienta.
Ilość złowionych ryb:
  • Pogoda była średnia, ale każdy połowił. Spokojnie limit można było osiągnąć. Nawet padły ładne sztuki po 4 i 6 kg. Czekam na lepszą pogodę i znowu ruszam z Nereidą.
Pogoda:
słonecznie, wiatr słaby
Pora roku:
lato

Ogólna opinia:

Witam, Sporo szukałem oipinii nt. kutra Nereida. Mało tego jest w internecie i nie wiem dlaczego, bo naprawdę wyprawa tą jednostką jest bardzo przyjemna. Pracownicy kutra mili, uprzejmi, pomocni. Chętnie doradzą i podpowiedzą jak łowić - coś dla początkujących. Co do szypra, fachowiec pełną gębą. Napływa umiejętnie, szuka ławic ryb, daje połowić. Polecam zdecydowanie i do zobaczenia Panie Arku! :) Michał Łysiak

Opinię napisał(a) PawelG dnia 12.08.2014r.
(5.00)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
  • Najwiekszy plus
Ilość złowionych ryb:
  • 19
Pogoda:
słonecznie, wiatr słaby
Pora roku:
lato

Ogólna opinia:

Bardzo polecam! Zła pora roku , niezbyt ciekawe warunki a i tak były ryby :) Wielkie dzieki

Opinię napisał(a) kajtek88888 dnia 04.08.2014r.
(4.00)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
pochmurno
Pora roku:
wiosna

Opinię napisał(a) Dario dnia 04.06.2014r.
(4.57)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
słonecznie, wiatr słaby
Pora roku:
wiosna

Ogólna opinia:

Wyprawa 25 maja 2014, godz. 6,40 - około 1,5 godziny płynięcia na łowisko. Łowiliśmy średnio na głębokości około 70m. Słabe brania ryb. Największe miały około 1 kilograma. Do portu wróciliśmy przed 19-tą. Na innych kutrach było podobnie. Posiłek jak chyba na większości kutrów - parzona kiełbasa.

Opinię napisał(a) jacekp75 dnia 05.03.2014r.
(4.86)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
słonecznie, wiatr słaby
Pora roku:
wiosna

Ogólna opinia:

Witam i polecam wszystkim ten kuter szyper zna się na rzeczy i da połapać mi udało się nawet złowić łososia 92cm fajny okaz wyprawa 22-02-2014 r.

Opinię napisał(a) roslaniec1 dnia 26.11.2013r.
(4.86)

Obsługa:
  • wesołe chłopaki zawsze chętnie służą pomocą
Wygląd ogólny kutra:
  • pływałem na różnych jednostkach i jeszcze na zadnej nie trafiłem żebym powiedział o samej jednostce że jest z nią coś nie tak...ale nerejda jest ok - w miarę duża i stabilna
Mesa, WC:
  • ok
Ciepły posiłek:
  • zawsze jak jestem jemy kiełbaskę i zawsze jest dobra
Napoje:
  • nawet na powrocie termosy pełne
Umiejętności szypra:
  • Tutaj bez ściemy zawsze widać pełen profesjonalizm...
Ilość złowionych ryb:
  • byłem chyba 5 raz i tylko raz było tak że złowiłem 6 szt... a tak zawsze jestem mega zadowolony z połowów
Pogoda:
pochmurno, wiatr słaby
Pora roku:
jesień

Ogólna opinia:

nie będę się rozpisywał... Złota Rybka w Darłówku to typowi fryzjerzy - jak ktoś chce żałować niech wybierze się do nich... Natomiast jeśli chce ktoś dobrze powędkować i miło spędziś czas to zdecydowanie polecam Nerejde we Władku- ja będę do nich przyjeżdżał napewno jeszcze wiele razy... Pozdrowienia dla całej załogi . Łukasz z Otwocka ...

Opinię napisał(a) piterko20 dnia 28.07.2013r.
(1.86)

Obsługa:
  • pomocnik ok
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
  • nie byłem
Ciepły posiłek:
  • kie3łbasa na ciepło
Napoje:
Umiejętności szypra:
  • myślę że brak doświadczenia
Ilość złowionych ryb:
  • porażka
Pogoda:
słonecznie
Pora roku:
lato

Ogólna opinia:

Kuter wygodny. Brak ryby ,nawet limitu. Przecież jedziemy aby połapać a nie wozić się po morzu. Na innych kutrach połapali my niestety nie. Uważam że szyprom zabrakło doświadczenia , na początku na płyciznach były brania , im głębiej tym gorzej. Zastanowie się głęboko nad następnym wyjazdem tym kutrem.

Opinię napisał(a) krzychu26_07 dnia 08.07.2013r.
(4.14)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
słonecznie
Pora roku:
lato

Opinię napisał(a) winnik200 dnia 01.07.2013r.
(3.14)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
  • 1
Pogoda:
słonecznie
Pora roku:
lato

Ogólna opinia:

Na łodzi meldujemy sie 29.06.13 wybieramy miejsca i czekamy na resztę towarzystwa. godz 6 Szyper wita nas słowami ,,Ryb wczoraj nie było, przedwczoraj też więc i dziś nie będzie,, nasuwa się pytanie ,,w jakim celu wypływać,, Po ok 2 godz pierwsze łowisko w towarzystwie 4 innych kutrów opuszamy pikery. Na łodzi lądują pierwsze ryby niewymiarowe bolki no ale to przecież początek dnia, Drugi rzut szyper daje sygnał odpływamy ,jak miało się pózniej okazać ta sytucja powtarzała się tego dnia nagminnie a pierwsze ryby dla wiekszości okazały się ostatnimi. Na 20 wedkarzy 10 powróciło do portu o kiju, pozostali szczęśliwcy z 1do 3 sztuk rekord jednostki to 5 z przymrużeniem oka wymiarowych ryb. Rejs spedzilismy na zwiedzaniu lini brzegowej nie oddalilismy się dalej niż na 30 do 40 metrow jaki był tego powód pozostaje tajemnicą szypra.Do Władysławowa wybieram się między innymi dlatego iż są tam łowiska o głebokości 80-90 metrów niestety nie były nam one dane. Do portu meldujemy się o 16.30 rozczarowani zachowaniem szypra i całokształtem wycieczki krajobrazowej. Cena rejsu została ograniczona o 20 zł i wyniosła 140 pln. Podczas wycieczki był ciepły posiłek kiełbasa z wody oraz kawa i herbata dostępne w mesie.Na brzegu poruwnanie wyników z kolegami ktoórzy wybrali MARINERO i ADMIRAŁA chłopcy chwalą się zadowalającymi sztukami 1.5 do 3 kilo pojedyncze nawet do 5. Jak sie okazało obie jednostki łowiły na głebszym akwenie około 80m.

Opinię napisał(a) kamtom dnia 26.06.2013r.
(4.43)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
wiatr silny, deszcz
Pora roku:
lato

Ogólna opinia:

Polecam! Uczciwy szyper Arek!!! Nie spotkałem jeszcze takiego uczciwego szypra.

Opinię napisał(a) roslaniec1 dnia 16.06.2013r.
(4.71)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
słonecznie
Pora roku:
wiosna

Ogólna opinia:

bardzo dużo pływaliśmy za to mniej łowiliśmy... Gdyby nie to to powiedziałbbym że to najfajniejszy kuter na jakim byłem w życiu... Ale ogólnie to baaaardzo polecam.

Opinię napisał(a) mb2366 dnia 26.05.2013r.
(5.00)

Obsługa:
  • super
Wygląd ogólny kutra:
  • ok.
Mesa, WC:
  • czysto i schludnie
Ciepły posiłek:
  • kiełbaska na ciepło
Napoje:
  • kawa.herbata
Umiejętności szypra:
  • bardzo dobre
Ilość złowionych ryb:
  • ok.
Pogoda:
słonecznie, wiatr słaby
Pora roku:
wiosna

Ogólna opinia:

Byłem 19.05.13.Wyprawa bardzo udana .Polecam ten kuter.

Opinię napisał(a) brochol dnia 23.05.2013r.
(4.43)

Obsługa:
  • super
Wygląd ogólny kutra:
  • super
Mesa, WC:
  • ok
Ciepły posiłek:
  • standart
Napoje:
  • kawa i herbata cały rejs
Umiejętności szypra:
  • 100% fachowy
Ilość złowionych ryb:
  • kicha w tym dniu
Pogoda:
słonecznie
Pora roku:
wiosna

Ogólna opinia:

Do Władka pojechałem 2 raz zmuszony brakiem dorsza na zatoce,byłem na Arkunie ale to była porażka,Szyper dbał by nie wyłowiono wszystkich dorszy z Bałtyku,ostatni wypłynęliśmy i pierwsi wruciliśmy do portu,po białej miałem 2 dni rozwolnienia. Nereide znalazłem z portalu WM.Poczytałem opinie i zdecydowaliśmy z siąsiadem że popłyniemy nim na dorsza.W ty dniu była kicha!Do 15.00 miałem 3 małe a i inni podobnie.Inne kutry o 16.00 były w porcie a nasz o 20.00.Szyper a zarazem właściciel szukał zaciekle dorsza i znalazł.Dołowoliśmy trochę i po 2 komplety były.Miła obsługa pomocnika i klimat,kuter zadbany i czysty,szyper profesjonalista.Szczerze polecam ten kuter! Ja tam na pewno wruce!:)))))))))))))Pozdro dla wszystkich! Ps.dodam że obniżył cene o 20 zł. a 4 godziny nadplanowe gratis!!!

Opinię napisał(a) Pit dnia 19.05.2013r.
(4.86)

Obsługa:
  • Pomocna
Wygląd ogólny kutra:
  • Zadbany
Mesa, WC:
  • Kibelek czysty
Ciepły posiłek:
  • Bardzo dobra kiełbaska,przydałoby się więcej musztardy :-)
Napoje:
  • Kawa,herbata
Umiejętności szypra:
  • Wysokie
Ilość złowionych ryb:
  • Odpowiednia
Pogoda:
słonecznie
Pora roku:
wiosna

Ogólna opinia:

Szczerze polecam ten kuter,byłem drugi raz i nie ostatni,dlatego że na tej jednostce dba się o wędkarza,na kutrze jest czysto i przyjemnie dzięki załodze,szyper podchodzi profesjonalnie do swojej pracy.Kawa,herbata przez cały czas rejsu,do tego ciepła kiełbaska.Rybki są patroszone przez załogę.Panie Arku trzymaj Pan tak dalej,a klientów zawsze będzie przybywać.Pozdrawiam.

Opinię napisał(a) wola dnia 04.05.2013r.
(5.00)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
słonecznie, wiatr słaby
Pora roku:
wiosna

Ogólna opinia:

Ogólnie i w szczegółach mogę powiedzieć tylko same dobre rzeczy na temat tego kutra. Umiejętności Pana Arka oceniam na bardzo wysokie do tego dochodzi wysoka kultura całej obsługi, aż miło tam być!!! Pierwszego maja ryba brała bardzo dobrze miałem ok 40 sztuk, średnio wszyscy gdzieś tak ok. 30 sztuk. Drugiego maja nie co gorzej ok. 20 sztuk. Ogólnie bardzo dobry wypad. Szczerze polecam ten kuter. Wszyscy się tam starają aby wędkarz był zadowolony. Tak właśnie powinno się prowadzić biznes. Po pierwsze, i najważniejsze fachowość; po drugie, zaangażowanie; po trzecie, wysoka kultura. Wszystkim szczerze polecam. PS. Na pewno we Władysławowie na nic innego nie wsiądę.

Opinię napisał(a) asd dnia 22.04.2013r.
(4.29)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
  • posiłek w trakcie połowu ok godz. 13 w czasie przelotu z łowiska na łowisko
Napoje:
  • nieuzupełniana hebata na bieżąco
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
słonecznie
Pora roku:
wiosna

Ogólna opinia:

Dorsz nie chciał gryźć mimo to szyper się starał i dał połowić. Bardzo dużo szukał rybki, jak widział że kiepsko sygnał i przelot dalej. Czasem aż miałem wrażenie czy aby nie na wycieczkę nas zabrał - wynikało to jednak ze słabego zapisu i starań o zadowolenie wędkarzy. W tym dniu były słabe wyniki na innych jednostkach a na Nereidzie raczej ekipa była zadowolona, były dwa kapitalne napłynięcia. Socjal ok, uważam że dobrze by było gdyby można było mieć dostęp do sterówki i gdyby wędkarz miał możliwość spojrzeć na zapis. Pan Felek bardzo pomocny przy rozplątywaniu zestawów i w ogóle chętny do pomocy - dba o wędkarzy. Na plus na pewno dużo miejsca na pokładzie. Na minus mało miejsca w mesie. Ogólna ocena na plus.

Opinię napisał(a) kamtom dnia 15.04.2013r.
(5.00)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
wiatr słaby
Pora roku:
wiosna

Ogólna opinia:

Pływałem już na kilku jednostkach ale na Nereidzie było najlepiej. Szyper Arek robi wszystko żebyśmy my wędkarze byli zadowoleni. Polecam Polecam!!!

Opinię napisał(a) radekgl1 dnia 30.03.2013r.
(5.00)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
słonecznie
Pora roku:
wiosna

Ogólna opinia:

Super szyper, bardzo dobra obsługa. Byliśmy na kilku kutrach co pozwala nam na konstruktywną opinię. Tak też polecamy z całym przekonaniem połowy z tą jednostką. Zapewniają ciepłe napoje ciepły posiłek, patroszą ryby w ramach oferty. Z usług korzystaliśmy 26 marca 2013 roku i pomimo raczej zimowej aury było dosyć gorąco w odniesieniu do połowu...

Opinię napisał(a) DariuszA dnia 26.03.2013r.
(5.00)

Obsługa:
  • bardzo dobra jeśli masz jakiś kłopot zawsze pomagają
Wygląd ogólny kutra:
  • dużo miejsca na zewnątrz jak i w środku
Mesa, WC:
  • wygodna i czysta
Ciepły posiłek:
  • kiełbasa na gorąco
Napoje:
  • gorąca cherbata i kawa
Umiejętności szypra:
  • bardzo dobry szyper i widać że się stara
Ilość złowionych ryb:
  • zawsze wracałem zadowolony
Pogoda:
wiatr silny
Pora roku:
wiosna

Ogólna opinia:

Tak powinno być na każdym kutrze widać że tam szanuje się wędkarzy. Szyper Arek a zarazem właściciel kutra bardzo się stara żeby każdy z wędkarzy był zadowolony i do swojej pracy podchodzi profesjonalnie.

Opinię napisał(a) laki-gda dnia 25.11.2012r.
(5.00)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
wiatr słaby
Pora roku:
jesień

Ogólna opinia:

warto do nich wrócić :-)

Opinię napisał(a) Michal1977 dnia 07.09.2012r.
(4.86)

Obsługa:
  • Jednostką pływa jej wlaściciel Arek, na plus to że nie patrzy na zearek i w standardowej cenie zdażają się rejsy nawet 12 godzinne, daje połapać ...
Wygląd ogólny kutra:
  • Dużo miejsca i sporo ławek dal wędkaży ... duża mesa ....
Mesa, WC:
  • Jest ale bez luksusów ... ja to na morzu
Ciepły posiłek:
  • Standard ciepłą kiełbasa, może warto coś zmienić np. smalczy czy zupa ryba od czasu do czasu
Napoje:
  • Ciągle jest Kawa i Herbata w termosach w mesie.
Umiejętności szypra:
  • Nie jestem fachowcem ale wydaje mi się że ok, mało splątań no chyba że trafią się amatorzy ....
Ilość złowionych ryb:
  • Jak biorą to wszyscy połapią a jak nie to Arek szuka ryby nigdy nie wróciłem z pustymi rekami
Pogoda:
pochmurno, wiatr słaby
Pora roku:
jesień

Ogólna opinia:

Byłem na tym kutrze 5 czy 6 razy, zawsze wracam z połowem raz lepiej raz gorzej ale fajnie jest to że Szyper nie patrzy na zegarek i jak wędkarze mało połapali to pływa dalej w podstawowej cenie, byłem na tej jednostce i wiosna i jesienią i zima i zawsze wracałem z tarczą :), polecam szczególnie ze względu na duża ilość miejsca na pokładzie, a i ważne za rejs płaci się przy powrocie ....