Opinie o kutrze - Zahir

Dodaj opinię
Brak danych armatora
Zahir

Zahir

Hel

(również port Władysławowo)

Ocena ogólna: 4.22
Ilość opinii: 12
Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
Opinię napisał(a) kamtom1 dnia 11.11.2019r.
(5.00)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
  • Nic dodać nic ująć
Ilość złowionych ryb:
  • 37sz
Pogoda:
pochmurno, wiatr silny
Pora roku:
jesień

Ogólna opinia:

Rejs 11.11.2019. Rybka dorodna. Bardzo udany rejs.

Opinię napisał(a) kamtom1 dnia 21.08.2019r.
(4.29)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
  • Cierpliwy, nie patrząc na zegarek. Interesuje Go zadowolenie wędkarza.
Ilość złowionych ryb:
  • 63szt
Pogoda:
słonecznie
Pora roku:
lato

Ogólna opinia:

Rejs 20.08.2019. Polecam ryb masa. Szyper pierwsza liga wie co robi.

Opinię napisał(a) lyha dnia 04.08.2019r.
(4.29)

Obsługa:
  • Szyper miły, pomocny , precyzyjnie napływający . Cały czas wie co się dzieje na motorówce
Wygląd ogólny kutra:
  • Czysty i Zadbany
Mesa, WC:
  • WC chemiczne
Ciepły posiłek:
  • Brak o czym wcześniej kapitan informuje
Napoje:
  • Kawa i Herbata bez ograniczeń cały rejs
Umiejętności szypra:
  • Precyzyjne napłynięcia, Bez pustych dryfów
Ilość złowionych ryb:
  • Spora ilość złowionych ryb, Reszta jednostek nie znalazła ryby
Pogoda:
pochmurno, wiatr silny
Pora roku:
lato

Ogólna opinia:

Rejs 2.08 1.08 wieczorem Kapitan potwierdza rejs , mówi o wiatrach północnych po których ciężko o rybę, informuje uczciwie. Pyta się skąd mnie zabrać - wiedział że nocuje na Helu, nie chciał żadnej opłaty za to a jechałem razem z innym uczestnikiem rejsu . Godzina 4:10 meldujemy się na jednostce. Morze wzburzone, lekko może kropić .Poo paru minutach wypływamy. W między czasie można się schować w Mesie , Kapitan miły, rozmowny opowiada które łowiska są naszym celem , gdzie wczoraj okazała się "spalona ziemia" więc celował w płytką wodę. Każdemu doradzał jakie pilkery użyć . Pierwszy postój po ok. 3H zapisy interesujące - po paru minutach żadnego brania chcieliśmy spływać i nagle kolega zacina rybę- szybka decyzja że zostajemy każdy wyciągnął rybkę , kolejne napływy jednak ja nie mogłem się wstrzelić. Dopiero po ponad 2H rejsu mam pierwsze branie dopasowałem się ciężej 130g. Tak łowiłem już przez cały rejs , kolejne napłynięcia dawały po rybie lecz ciężko mówić o regularnym łowieniu. Cały czas dłubanina. Kapitan dwoił się i troił cały czas szukał po 'dobrych miejscach" . Niestety ryby nie chciały współpracować , prawie ich nie było.... Wszyscy zniechęceni brakiem brań pod koniec rejsu szyper znalazł grupkę dorszy gdzie każdy zaczął łowić - ja złapałem dubleta jedynego na tym rejsie, wychodziły większe rybki niż z rana każdy uśmiechnięty , poprosiliśmy kapitana o wydłużenie rejsu na co się zgodził napływał dalej, aż w końcu wyczyściliśmy górkę . Kolejne napłynięcia dawały pojedyncze pomuchle . Ostatni dryf i sygnał że spływamy do portu . Ok 17 nie mieliśmy składać wędek ponieważ mogło się okazać że po drodze powrotnej trafimy na zapis ( powrót przez łowisko). Nie udało się namierzyć ryb więc wracamy do portu i zwijamy wędki. Ogólnie jestem bardzo zadowolony z rejsu. Kapitan bardzo sympatyczny, stara się co widać, pomaga nowicjuszom, napływa precyzyjnie nie robi pustych dryfów, cały czas zwraca uwagę czy jesteśmy nad ławicą .

Opinię napisał(a) kamtom1 dnia 03.02.2018r.
(4.43)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
  • Brak a zupka by się przydała w dobrym wiekszym termosie koszty małe a ciepły posiłek posiłek to dobra sprawa w trakcie długiego rejsu
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
  • 37
Pogoda:
słonecznie
Pora roku:
zima

Opinię napisał(a) JPiątek dnia 23.05.2017r.
(4.00)

Obsługa:
  • Wędkarz pomocny wędkarzom
Wygląd ogólny kutra:
  • Ławki mogłyby być wygodniejsze
Mesa, WC:
  • Jest WC chemiczne. Mieliśmy dostęp do sterówki
Ciepły posiłek:
  • nie ma, ale to większa motorówka
Napoje:
  • Kawa, herbata - termosy
Umiejętności szypra:
  • Zna się na rzeczy,
Ilość złowionych ryb:
  • 24
Pogoda:
wiatr silny
Pora roku:
wiosna

Ogólna opinia:

Szyper żyję tym co robi. Nie cierpi promilowców. Doradza i pomaga w modyfikacji sprzętu. Instrułuje jak rzucać. Zwrotność Zahira i nos szypra wynagradza braki w socjalu. Rejsy wymęczają ze względu na długość, żadne 8 h... Nie jest to łódź dla amatorów kiełbaski z wody. Po moim pytaniu o ciepły posiłek wytłumaczył mi że jest brak możliwości utrzymania zasad higieny w trakcie przygotowania posiłku dlatego tego nie robi.Pozory mylą. Łódź niewielka, a w dobrej 4B łowiliśmy wygodnie.

Opinię napisał(a) miss68 dnia 25.11.2016r.
(1.86)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
  • brak
Ciepły posiłek:
  • brak
Napoje:
Umiejętności szypra:
  • wie co powinien
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
pochmurno, wiatr słaby, mgła
Pora roku:
jesień

Ogólna opinia:

mała źle wyprofilowana skorupa w kształcie litery v ,wibracje od silnika ,śliska plastikowa podłoga brak toalety sikanie do wiaderka bez poczęstunku bez napojów ,łowiący szyper z wspólnikami wiadomo jak napływa ,wyśmiewający mniej wprawnych uczestników rejsu ,awaria silnika udana naprawa ok 40 min.bez pomocy w patroszeniu ryb ,woda z wiadra w sumie tragedia ,brak miejsca na plecaki x 8 szt. walające się po mokrej podłodze 8 kist na ryby nie pozostawiając miejsca na nic w sumie tragedia gdyby nie to że plywał bardzo długo szukał i znajdował dorsze .trzydzieści dorszy przyjemności żadnej pisząc to siedzę obolały przy komputerze i jem świeżego pysznego dorsza .nie oceniam piszę jak jest .pozdrawiam wszystkich .najbardziej łowny pilker miodowy 150 gr mocno czerwona przewieszka. rejs 23.11.2016

Opinię napisał(a) kamtom1 dnia 25.03.2016r.
(5.00)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
  • brak
Napoje:
  • kawa,herbata
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
  • 39
Pogoda:
słonecznie, wiatr słaby
Pora roku:
jesień

Ogólna opinia:

Rejs 24.03.16. Polecam

Opinię napisał(a) kamtom1 dnia 09.03.2016r.
(5.00)

Obsługa:
  • zawsze pomaga
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
  • nie ma
Napoje:
  • kawa,herbata
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
  • 55
Pogoda:
słonecznie, wiatr słaby
Pora roku:
zima

Ogólna opinia:

Rejs 08.03.16r. Super wyprawa. Polecam szyper fachowiec. Polecam

Opinię napisał(a) kamtom1 dnia 16.02.2016r.
(5.00)

Obsługa:
  • bardzo dobra
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
  • kawa,herbata
Umiejętności szypra:
  • na bardzo wysokim poziomie
Ilość złowionych ryb:
  • 81
Pogoda:
pochmurno, wiatr słaby
Pora roku:
zima

Ogólna opinia:

Rejs 14.02.2016. Ryb bardzo dużo. Polecam z czystym sumieniem.

Opinię napisał(a) Syfon dnia 30.11.2013r.
(4.00)

Obsługa:
  • Obsługa super
Wygląd ogólny kutra:
  • Solidna łódeczka. Kuter mały, ale za to kameralnie
Mesa, WC:
  • WC jest, chociaż nie korzystałem. Mesa na 4 osoby. Reszta na zewnątrz. Jest i nie jest
Ciepły posiłek:
  • Brak, ale to efekt małej łodzi. Nie ma gdzie coś przygotować, Następnym razem wjeżdżam ze swoją kuchenką i coś na ciepło upier....i.
Napoje:
  • w zuprłności wystarczy dlac kawoszy..
Umiejętności szypra:
  • Romek szukał ryby jak tylko się dało. Druga sprawa, że z rybą było ogólnie licho.
Ilość złowionych ryb:
  • Tu duży PLUS. Mimo iż ryby jak na lekarstwo w Bałtyku, to limicik z nadwiązką + flądra+ 4 śledzie
Pogoda:
pochmurno, wiatr słaby
Pora roku:
jesień

Ogólna opinia:

Romek szuka ryby. Tyle czasu łowienia jeszcze nigdy nie miałem jak od kilku lat jeżdżę na kutry. Jak ryby nie ma to nie ma i się jej nie stworzy...... Następny kurs 15.12.1013. I mam nadzieję na dobrą zabawę (jak poprzednio)ci trochę więcej ryb, I jestem pewien, że Romek je znajdzie..... Do zobaczenia ..... Niebawem.....

Opinię napisał(a) Hubert dnia 25.10.2012r.
(3.43)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
  • brak mesy, wc tylko "awaryjne"
Ciepły posiłek:
  • brak,
Napoje:
  • tylko kawa z termosu
Umiejętności szypra:
  • Romek jest OK
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
słonecznie, wiatr słaby
Pora roku:
jesień

Ogólna opinia:

Ogólnie bez uwag, Szyper Romek wie co robić , nie wozi na wycieczki, kuterek dosyć mały, wygodny dla max. 8 wędkarzy, brak mesy i ciepłego posiłku na minus.

Opinię napisał(a) fasola dnia 03.10.2011r.
(4.38)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
  • WC chemiczne
  • mesy ze względu na rozmiar łodzi brak
Ciepły posiłek:
  • brak mesy ni pozwala przygotować posiłków na miejscu
Napoje:
  • kawa i herbata z termosu
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
słonecznie, pochmurno, bezwietrznie, wiatr słaby, wiatr silny, deszcz, snieg
Pora roku:
wiosna

Ogólna opinia:

Ogólna opinia jest taka, że od kiedy pływam na Zahir-b to nie szukam miejsca na innych jednostkach.