Opinie o kutrze - Jurny

Dodaj opinię
Brak danych armatora
Jurny

Jurny

Łeba


Ocena ogólna: 4.35
Ilość opinii: 15
Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
Opinię napisał(a) dardolin dnia 22.08.2016r.
(4.14)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
pochmurno, wiatr silny
Pora roku:
lato

Ogólna opinia:

Wypłynąłem dwa razy z Jurnym- dlaczego? chciałem sprawdzić łajbę. Dotąd pływałem na Missisipi - bez zastrzeżeń można polecić. Co do Jurnego - pierwsza wyprawa 19 sierpnia - 3.20 - rufa wolna. O 5 .00 wypłynięcie przelot 2 godziny (wcześniej trzy dni wiało płn 5-6 B) Morze rozhulane wiatr słabnący 3-4 B .Kuter spoko czysty, na rufie dwa miejsca. Dopływamy na łowisko dzwonek i łowimy - piekne brania na przywieszki i pilkera dublety prawie co drugi rzut, i tak do 9.00. Potem dłubanina ale da się wydłubać jeszcze kilka(naście) Większość bolki ale trafiają się2 kilogramowe. Dryf dość mocny – ale pilkery 150 g wystarczą całkowicie. Szyper wie co robi, napływa idealnie - każdy łowi , na dziobie i rufie największe wyniki. O 13.30 trzy dzwonki wracamy. Drugi dzień 20 sierpnia - zmiana pogody wiatr zmienia kierunek na pd. Na morzu robi się flauta. Dopływamy na łowisko jest lekka falka – bardzo słaby dryf….. i lipa. Dłubanina ja na rufie także . Idę do sterówki i na eho zapis kapitalny – dorsz pod statkiem – rzuty- i brak reakcji – bardzo słabe żerowanie, większość podhaczeń. I tak do końca. Wynik słabszy niż za pierwszym wypłynięciem ale …. Nie narzekam Jakby ktoś chciał więcej info dardolin@wodip.opole.pl. Od dziś łajba M/Y Jurny dla mnie należy również do czołówki łebskich kutrów. Dzięki Panie Zenku i Panie Tomku. A zapomniałem - dla mnie również ważne dziękuję właścicielowi kutra - za możliwość zamrożenia fileta na swoim ośrodku "Krzysztof".

Opinię napisał(a) pablo19882 dnia 25.07.2016r.
(4.43)

Obsługa:
  • Obsługa pomocna i miła można pogadac i pożartowac.
Wygląd ogólny kutra:
  • Zadbany
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
  • Kiełbasa ale jedzenie było na lądzie
Napoje:
Umiejętności szypra:
  • Zenek daje rade
Ilość złowionych ryb:
  • Zadowalajaca jak na okres letni
Pogoda:
słonecznie
Pora roku:
lato

Ogólna opinia:

Wyprawa 21.07.2016 Jurny jak zawsze daje rade .bede tam wracał :)

Opinię napisał(a) irek50 dnia 08.04.2016r.
(2.14)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
pochmurno, bezwietrznie
Pora roku:
wiosna

Ogólna opinia:

Wyjazd do Łeby na Jurnego ekipa zorganizowana 18 osób większość stali bywalcy na różnych kutrach wypłynięcie z portu 5 00 na łowisku jesteśmy po ok. 2.5 godz. głębokość 25 m na możu flauta lustro jak na jeziorze pierwsze napłynięcie 0 na 18 ,następne 0 na 18 następne na echosądzie pojawiły się 2 dorsze sukces 2 na 18 następnie na echosądzie brak jakichkolwiek ryb szyper daje sygnał do połowu porażka chłopaki z boku drugi zażut zestawem pilker nie dochodzi dna 2 sygnały odwrót itd. itd pytam się szypra gdzie pozostałe kutry z wędkarzami bo tu tulko porozstawiane boje gdzie są sieci szyper na to popłyneli gdzieś dalej , ja na to to płyńmy dalej , szype mówi nie znajdziemy ryby , niestety totalna porażka , zwiedzamy uroki bałtyku brak słońca nurowany relaks z opalaniem najlepiej zestawy za burtę , wiadomość od szypra w porcie będą dorsze pwrót do portu na powrocie jedna kiełbaska w porcie jesteśmy o 15.45 faktycznie szyper znalazł łowisko z dorszami u rybaków w porcie zażucamy zestawy u rybaków ryby biorą po 10 , 20 szt.ile dusza zapragnie , czy to jest zmowa decyzja całej grupy nigdy więcej na ten kuter .Moje zaszłoroczne wyprawy a było ich 9 Łeba Misisipi Mors D władek Feniks nigdy nie wróciłem bez ryby od 62-18 pozdrawiam wszystkich wędkarzy Irek 50

Opinię napisał(a) spidi23ff dnia 20.02.2016r.
(3.14)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
słonecznie, wiatr słaby
Pora roku:
zima

Ogólna opinia:

Opinia dotyczy rejsu z dnia 13 lutego.2016.Po dłuższej przerwie postanowiliśmy [ bo było nas kilka osób] ponownie zawitać na Jurnego.Sa zmiany na tym kutrze ale naszym zdaniem idą one w niewłaściwą stronę.Pływamy na różnych jednostkach i w Ustce i w Władku[nie będziemy robili reklamy dla innych jednostek] ale gdy rejs odbywa się od godz.6 to w porównaniu z innymi jednostkami obsługa powinna przyjść szybciej i przygotować jednostke do wyjścia a nie 5 min przed wyjściem.Po drugie napływanie na rybę ,{porównuje do innych szyprów}szyper daje całą wstecz kto jest na dziobie to jest ok bo pilkera podrzuci do przodu i wszystko się wyrówna rufa w tej sytuacji ma przekichane,po trzeciepo całym dniu wedkowania serwują kiełbase o godz 15 w drodze powrotnej,gdy za godz. będziemy w porcie.W porównaniu z zeszłym rokiem zmiany te nie zachęcają nas do ponownego powrotu na tę jednostke.

Opinię napisał(a) wkorzan dnia 19.10.2015r.
(4.00)

Obsługa:
  • bardzodobra
Wygląd ogólny kutra:
  • dobry
Mesa, WC:
  • kibelkowi troszkie brakuje
Ciepły posiłek:
  • ciepła kiełbacha
Napoje:
  • kawa herbata
Umiejętności szypra:
  • super szyper
Ilość złowionych ryb:
  • pełna kasta
Pogoda:
pochmurno, wiatr słaby
Pora roku:
jesień

Ogólna opinia:

szyper i pomocnik bardzo się starają napłynięcia super godny polecenia 17 10 2015

Opinię napisał(a) dorsz82 dnia 19.10.2015r.
(5.00)

Obsługa:
  • bardzo pomocna
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
  • bardzo sie stara nie ma bustych pistoi jak nie bierze to odrazu zmiana
Ilość złowionych ryb:
  • jak naranie to rekord zyciowy pobity 6 kolac
Pogoda:
pochmurno, wiatr słaby, deszcz
Pora roku:
jesień

Ogólna opinia:

Super naprawde polecam

Opinię napisał(a) Nasa99 dnia 12.10.2015r.
(4.29)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
pochmurno, wiatr słaby, deszcz
Pora roku:
jesień

Ogólna opinia:

Kuter godny polecenia. Szyper zna się na swojej robocie. Śmiało można płynąć.

Opinię napisał(a) MichałBDG dnia 21.09.2015r.
(5.00)

Obsługa:
  • p.Tomek czujnym okiem obserwował pokład i służył pomocą
Wygląd ogólny kutra:
  • Przede wszystkim czysto
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
  • Była kiełbasa na ciepło ale nie po to się przyjechało
Napoje:
  • Do oporu
Umiejętności szypra:
  • Pełny profesjonalizm i zaangażowanie było widać że zależy mu na znalezieniu ryby i się udawało
Ilość złowionych ryb:
  • było dobrze wpadły 2szt po 2,70 kg i 2,20 kg oraz 1 szt 4,30 kg
Pogoda:
pochmurno, deszcz
Pora roku:
lato

Ogólna opinia:

Kuter godny polecenia załoga pełny profesjonalizm 10 Października mam już kolejny rejs zaklepany mam nadzieje że dojdzie do skutku.Pozdrowienia dla Szypra Zenka i Tomka.

Opinię napisał(a) aania135 dnia 05.04.2015r.
(5.00)

Obsługa:
  • Pomocnik Szypra ciagle na pokładzie i pomagający wędkarzom.
Wygląd ogólny kutra:
  • Czysto
Mesa, WC:
  • Zadbane oraz czysto
Ciepły posiłek:
Napoje:
  • Kawa oraz herbata do oporu
Umiejętności szypra:
  • Szypra oceniam jako z górnej półki płyneliśmy 3,5 godziny na łowisko i pierwsze 1,5 godziny to 4 sztuki i same obelgi ze sterówki że nie ma ryby.W pewnym momencie sygnał i dłuższy przelot na łowisko i się wtedy zaczeło Eldorado kije jeden za drugim się gioł i tak już zostało do końca.
Ilość złowionych ryb:
  • Bardzo zadowalająca.
Pogoda:
pochmurno, wiatr słaby
Pora roku:
wiosna

Ogólna opinia:

Wyprawa 27.03.2015 zaliczona do bardzo udanych.Nie mam żadnych pretensji oraz uwag do załogi tylko do "Wędkarzy zawodowców " co płyneli tego dnia aby nabrali troche ogłady do innych uczestników rejsu jak na podobno zawodowca przystało jeśli już się tak tytułują.

Opinię napisał(a) urwis1409 dnia 09.11.2014r.
(4.71)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
  • jak to na kutrach ciepła kiełbacha
Napoje:
  • kawa herbatka cały czas gorąca
Umiejętności szypra:
  • bez zarzutu ale...
Ilość złowionych ryb:
  • bez zarzutu
Pogoda:
pochmurno, wiatr słaby, deszcz
Pora roku:
jesień

Ogólna opinia:

Kuter fajny czysty z paroma wyrkami pod pokładem, obsługa w porządku można fajnie z nimi pogadać ale w trakcie łowienia są zajęci własnymi wynikami a podebrać 4kg rybkę musiał mi sąsiad obok, szyper ok zna dobre miejsca ale też bardzo pochłonięty połowami, przy dużym dryfie bardzo szybko nas znosiło z ławic a on zamiast ster w ręku to wędka i czesze dno, po kilku grzecznych komentarzach złapał za ster i zafundował nam ostatnie 2h eldorado aż niektórzy posiadali ze zmęczenia - sygnał, złom do wody dublet triplet (zależało od szczęścia i to 40-50cm dorszy) 5 -10 min pompowania i sygnał do zwijania, napływ 2 min i od nowa to samo, naprawdę coś pięknego i to na naszym Bałtyku, każdy zadowolony z bananem na twarzy schodził z kutra.

Opinię napisał(a) Havi dnia 25.10.2014r.
(5.00)

Obsługa:
  • bardzo fajna i fachowa
Wygląd ogólny kutra:
  • niepozorny-ale naprawdę daje radę
Mesa, WC:
  • ok
Ciepły posiłek:
  • ok
Napoje:
  • kawka i herbatka
Umiejętności szypra:
  • bardzo dobre
Ilość złowionych ryb:
  • zadowalająca(limit)
Pogoda:
pochmurno, wiatr słaby
Pora roku:
jesień

Opinię napisał(a) Robert Banak dnia 21.10.2014r.
(5.00)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
słonecznie, wiatr słaby
Pora roku:
jesień

Ogólna opinia:

Polecam wszystkim. Szyper ludzki pogadać z nim idzie obserwuje co się dzieje i dobrze napływa. Bylem z nim pare razy za każdym razem ekstra. Pozdrawiam Robert :-)

Opinię napisał(a) aania135 dnia 01.09.2014r.
(5.00)

Obsługa:
  • Szyper spoko dbał o ludzi
Wygląd ogólny kutra:
  • Wygodny
Mesa, WC:
  • Wszędzie czysto.Jak sie wchodzi na pokład to widać porządek.
Ciepły posiłek:
  • Była ciepła kiełbasa.Ale nie po nią przyjechaliśmy.
Napoje:
  • Kawa,herbata do bólu.
Umiejętności szypra:
  • EXTRA LIGA .
Ilość złowionych ryb:
  • Mega zadowolenie.
Pogoda:
pochmurno, wiatr słaby
Pora roku:
lato

Ogólna opinia:

Ogólnie to nie ma się do czego przyczepić.Szyper miły i jest otwarty do ludzi i do pogadania.Robił co mógł aby każdy zszedł zadowolony i tak tez było. Polecam jednostke na pewno jeszcze tam wrócimy. Pozdrowienia Tata z Synem.

Opinię napisał(a) bemek05 dnia 06.11.2012r.
(5.00)

Obsługa:
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
Ciepły posiłek:
Napoje:
Umiejętności szypra:
Ilość złowionych ryb:
Pogoda:
słonecznie, pochmurno
Pora roku:
jesień

Opinię napisał(a) Mr.4x dnia 20.07.2012r.
(3.43)

Obsługa:
  • widać zainteresowanie tym co dzieje się na pokładzie
Wygląd ogólny kutra:
Mesa, WC:
  • jak na kuter to całkiem całkiem
Ciepły posiłek:
  • kiełbasa z wody...ale jest
Napoje:
  • kawa, herbata do woli
Umiejętności szypra:
  • eh szyper i jego umiejętności on nałapał klienci niekoniecznie
Ilość złowionych ryb:
  • mogło by być lepiej
Pogoda:
słonecznie, pochmurno, wiatr słaby, deszcz, mgła
Pora roku:
lato

Ogólna opinia:

Pogoda zmienna i padało i wiało i słoneczko świeciło. kuter przyzwoity załoga interesowała się wędkarzami. Ryba jak była to brała - najwięcej nałapał szyper, ale wielkich sztuk nie było same bolki. Wrażenia: gdybym był pierwszy raz to pewnie byłbym zadowolony, co do kutra to pozytyw, co do łowienia to ciężko ocenić.